Amenajarea gradinii

#utilaje gradinarit #utilaje gradina

Ce utilaje ai nevoie pentru a te bucura de o gospodarie independenta

Inceperea unui nou sezon agricol inseamna si o regandire a uneltelor si utilajelor necesare pentru a te bucura de o gradina asa cum ai visat.

Independenta energetica asigurata cu ajutorul unui generator de curent, independenta in fata secetei sau a inundatiilor asigurata cu ajutorul pompelor de apa si vegetatia ferita de daunatori cu ajutorul atomizorului de stropit sunt acele tipuri de investitii pe care le consideram necesare in acest sezon.

Cum alegem generatorul potrivit?

Alegerea unui generator de curent se face in functie de nevoile fiecarei gospodarii, fie ca alegi un model de generator pe motorina sau generator diesel ori un model de generator pe benzina trebuie sa te gandesti foarte bine la ce tip de activitati iti propui sa-l utilizezi. Modelele mai mici sunt ideale pentru a-ti asigura curent atunci cand te deplasezi la lucrari agricole mai simple sau pentru acces la electricitate in caz de urgente si pentru perioade mai scurte de timp. 

Daca iti doresti un grad sporit de independenta energetica, recomandarea noastra este sa alegi un generator de curent profesional, cu o putere mai mare si care permite instalarea unui panou de automatizare. Astfel, cu o configuratie tehnica gandita corect, casa si gospodaria ta se vor putea bucura de electricitate neintrerupta si vei scapa de grijile legate de posibile pene de curent. 

Un generator de curent este un utilaj care nu trebuie sa lipsesca din atelierul cuiva pasionat de constructii sau care face lucrari de amenajare. Portabilitatea, usurinta in utilizare si pornire si capacitatea sunt criteriile in baza carora poti alege generatorul potrivit pentru nevoile tale. 

Uita de stresul secetei sau al inundatiilor

Un alt punct important pe care trebuie sa-l bifezi pe lista de cumparaturi necesare pentru a avea o gospodarie independenta sunt pompele de apa. 

Pentru gradina sau pentru casa, accesul la apa este vital pentru orice familie. Chiar de la inceputul sezonului agricol este important sa ai acces rapid si usor la o sursa de apa care sa ajute si sa pregateasca solul pentru noile culturi. 

Cu ajutorul unei pompe submersibile de apa poti asigura irigarea constanta si controlata a gradinii pe intreaga perioada a sezonului agricol. Astfel te poti bucura de recolte bogate cu un efort mult redus si cel mai important este ca scapi de stresul adus de dependenta de ploaie ca unica sursa de apa pentru terenul tau. Pompele de apa murdara au capacitatea sa filtreze diferite tipuri de particule, oferind astfel mai multe oportunitati de surse de apa pe care le poti utiliza la irigat. 

La fel de utile in tot ce inseamna independenta unei gospodarii, pompele de apa te pot ajuta si in cazul unor situatii neplacute si neprevazute. Beciurile inundate sunt intotdeauna o mare problema, iar apelarea la ajutor extern duce de cele mai multe ori la intarzieri in rezolvarea situatiei. A avea o pompa submersibila la dispozitie te asigura ca vei putea face fata si momentelor dificile cu brio. 

Combinatia dintre o pompa submersibila de calitate si un sistem eficient de filtrare a apei reprezinta solutia pentru a avea apa potabila disponibila in permanenta pentru familia ta. Aceasta este inca o modalitate prin care cumpararea unei pompe de apa te ajuta sa te bucuri de o gospodarie independenta si sigura.  

Pregateste-ti gradina pentru o recolta bogata

Acum este momentul sa investesti intr-un utilaj fiabil si usor de folosit care te va ajuta pe parcursul intregului sezon agricol. 

Atomizorul sau pompa de stropit este aliatul de incredere al gospodarilor care vor sa aiba o livada sanatoasa si recolte bogate si rezistente. 

La inceputul sezonului are loc stropirea pomilor fructiferi pentru a-i proteja de daunatori si pentru a asigura un inceput sanatos al procesului de inflorire. O pompa de stropit pomii electrica este eficienta in aplicarea tratamentelor sub forma de solutii sau suspensii pentru combaterea daunatorilor. 

In functie de dimensiunea plantatiei si de frecventa utilizarii poti alege tipul de atomizor de stropit pe care sa-l cumperi. Modelul de dimensiuni mici, care se poarta in spate este ideal pentru gradinile si livezile de familie, iar pentru plantatiile medii si mari recomandam atomizoare si pompe de stropit tractabile care au rezervoare mai mari si permit efectuarea intregii lucrari mult mai rapid si mai in siguranta. 

Acelasi utilaj este util si eficient pe intreaga perioada a sezonului agricol pentru ca permite aplicarea solutiilor de tip erbicid si fungicid, in functie de tipul de cultura si de momentul din an. 

Motostropitoarele de mare putere sunt ideale pentru ingrijirea plantatiilor de vita de vie pentru ca asigura imprastirea eficienta a substantelor chiar si pe distante mari. 

O alta utilizare practica si eficienta a atomizoarelor pentru stropit si a motostropitoarelor intr-o gospodarie independenta si eficienta este in procesul de deratizare. Rezervoarele din plastic sunt rezistente si nu interactioneaza cu substantele active din tratamentele aplicate, astfel asigurand o versatilitate sporita pentru utilaj. 

Nu uita sa alegi cu grija utilajele pe care te bazezi in gradina ta pentru a te bucura de independenta si recolte bogate. Generatorul de curent nu trebuie sa lipseasca dintr-o gospodarie pentru a te bucura de o viata lipsita de stresul penelor de curent, pompa submersibila te ajuta sa ai o gradina mereu verde si sa stai linistit in cazul unei inundatii, iar atomizorul de stropit este prietenul copacilor si vitei de vie. 

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului