Amenajarea gradinii

#legume #fructe #soiuri noi #legume 2013 #fructe 2013

Noi soiuri de fructe si legume pentru 2013

Unele soiuri de fructe si legume au o savoare mai intensa, sunt mai usor de cultivat si ajung la maturitate mai repede decat alte specii. Iata cateva dintre aceste tipuri de fructe si legume pe care le poti cultiva si tu in gradina ta in 2013!


Zmeurul Shortcake

Arbustul in care creste zmeura Shortcake nu se inalta mai mult de trei metri, fiind astfel potrivit pentru spatiile inguste. Solul in care creste trebuie sa fie umed si este important sa fie situat intr-un loc in care sa se bucure de razele soarelui. Fructele se recolteaza la sfarsitul verii.


Rosii cherry "Jasper"

Acest tip de tomate sunt foarte dulci si rezista pana cand solul ingheata. Rosiile nu vor cadea de pe crengi inainte de maturizare.


Ardei dulce "Good as Gold"

Acest soi de ardei dulce produce o recolta bogata. La inceput, ardeiul este verde, iar cand se maturizeaza culoarea lui se schimba in portocaliu-auriu. Pentru a se dezvolta are nevoie de foarte mult soare.


Mure "Heaven Can Wait"

Testele au dovedit ca acest tip de mure are in compozitia sa antioxidanti mai sanatosi decat oricare alt soi. Fructele incep sa se dezvolte la inceputul lunii iunie si se maturizeaza spre mijlocul verii.


Pepene verde "Harvest Moon"

Pepenele verde nu are seminte si este foarte dulce. Se dezvolta in maximum 90 de zile si are nevoie de mult soare.


Pepene galben "Melemon"

Pepenele galben se dezvolta sub forma unor mici mingi de fotbal. Gustul acestui fruct este o combinatie intre dulce si acru. Are nevoie de 90 de zile pentru a ajunge la maturitate si este ideal pentru zilele calduroase de vara, datorita gustului racoritor.


Porumb dulce "On Deck"

Porumbul dulce se poate dezvolta intr-un ghiveci pentru flori, deoarece creste doar 4-5 metri in inaltime. Este un soi de porumb foarte dulce, care poate fi recoltat dupa doar doua luni de la insamantare.


Broccoli "Sun King"

Acest tip de broccoli are un diametru de 8 centimetri si rezista si la temperaturi foarte ridicate. Consumul de broccoli ajuta la mentinerea unei vieti sanatoase si longevive.



Sursa foto: bhg.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului