Amenajarea gradinii

#legume #primavara #plante #sol #gradina #ingrijire gradina

Revigoreaza-ti gradina la inceput de primavara

A venit primavara si, odata cu ea, si timpul pentru curatenie. Daca vremea urata de pana acum te-a facut sa amani planurile pentru ingrijirea gradinii, de acum nu mai ai nici un motiv sa nu te apuci de treaba. Este timpul sa-ti readuci gradina la starea de dinaintea iernii. Asa ca nu mai pierde timp si incepe sa cureti gazonul, ori sa afani pamantul din gradina de legume. Citeste mai jos ce este bine sa stii despre revigorarea gradinii.


Hraneste solul

Este perioada propice hranirii solului. Daca nu ai inceput inca sa o faci, apuca-te sa fertilizezi solul cu ingrasamant. Imprastie fertilizator granulat si uda apoi solul, pentru a se infiltra si a ajunge la plante si radacini. Poti folosi si ingrasamant natural, balegar fermentat ori resturile vegetale.


Curata pamantul

Greutatea zapezii taseaza solul, asa ca este bine sa te apuci sa-l sapi pentru a-l aerisi, inainte sa te apucu sa plantezi. Scapa de toate buruienile si de toate pietrele care ti-au aparut in cale. Foloseste o grebla pentru a nivela solul. Daca ai cumva gazon, acum este timpul sa il improspatezi cu seminte. Respecta pasii de mai sus.


Tunde plantele

Tunderea joaca un rol important in viata plantelor, asa ca ai grija de cele care nu se simt atat de bine dupa ce au trecut de iarna si tunde-le. Este necesara o foarfeca de gradina pentru a taia ramurile inghetate pana la primul punct in care au inmugurit pentru ca "boala" sa nu se raspandeasca. Tunsul este si un mod de a incuraja aparitia lastarilor tineri.


Planteaza legume

Primavara este o perioada propice pentru a planta legume. Salatele, ridichiile, morcovii, ceapa, patrunjelul, mararul, sunt doar cateva din plantele pe care le poti samanta in gradina in aceasta perioada.


Pune flori si pomi fructiferi

Ofera tie si celor care-ti calca pragul casei, o explozie de culori la vara si la toamna, si planteaza acum multe flori. Gandeste-te cum si unde vrei sa le asezi si sapa gropile necesare. Dupa plantarea semintelor sau a bulbilor, nu uita sa uzi pamantul pentru a se prinde mai rapid. Si daca tot ai un spatiu de relaxare, de ce sa nu profiti si sa plantezi copacei oranamentali sau cativa meri, peri ori pruni?

Sursa foto: wattersgardencenter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare