Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #punte #punte gradina

Metode inedite de a-ti crea o terasa

Vara si-a intrat deplin in drepturi, astfel ca nu mai ai motive pentru care sa nu petreci cateva ore in fiecare zi in aer liber, profitand de vremea calda. Afla ca te poti bucura de serile racoroase sau diminetile insorite de vara in fata casei tale, pe o punte amenjata pentru relaxare. Fie ca iti place stilul extravagant, fie ca preferi simplitatea, construirea unei punti in curte va schimba total decorul. Iata cateva tipuri de punti pe care le poti construi la tine in curte, pentru a petrece in aer liber clipe frumoase alaturi de familie si prieteni!


1. Punte de distractie, joaca si discutii

Designul unui asemenea tip de punte este complex, intrucat cuprinde mai multe zone in care iti poti petrece timpul. Asadar, poti amenaja o zona in care sa bei cafea alaturi de prieteni ori sa citesti in zilele insorite, o zona in care poti dansa atunci cand organizezi petreceri la tine in curte si chiar o zona in care sa discuti subiecte distractive. Acest model de punte poate fi realizat in fata casei tale si este important ca spatiul din curte sa fie suficient de generos.


2. Punte in trepte pentru nopti relaxante

O punte inedita pe care o poti construi in fata casei tale este cea in trepte. Aceasta apare ca o extensie a locuintei tale si schimba total aspectul curtii. In centrul puntii poti amplasa un obiect decorativ care sa fie punctul principal de atractie. Asadar, poti alege sa pozitionezi o fantana sau un camin pentru foc. Un asemenea obiect decorativ reprezinta o adevarata incantare, mai ales daca iti place sa petreci noptile in aer liber.


3. Punte spatioasa pentru clipe de liniste

Pentru un loc de relaxare, iti poti amenaja o punte spatioasa pe care sa o decorezi in asa fel incat sa iti dea sentimentul de libertate si liniste. In acest sens, poti folosi fotolii si canapele la marginea de langa locuinta a puntii, iar restul spatiului sa il lasi neamenajat. Pentru a inveseli putin atmosfera, este recomandat sa decorezi partea exterioara a puntii cu flori colorate si parfumate, care sa te ajute sa te relaxezi.



Sursa foto: hgtvremodels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului