Amenajarea gradinii

#apa #gradina #amenajare gradina #fantana #iaz

Ce avantaje ai cand incluzi apa in amenajarea gradinii

Apa este un element care iti aduce numeroase avantaje, atunci cand il incluzi in amenajarea gradinii tale. Fantanile arteziene sau iazurile artificiale nu doar ca au un aport estetic in decorul curtii, ci si unul practic, intrucat purifica aerul, reduc poluarea sonora si diminueaza temperatura mediului inconjurator in zilele caniculare.

Un studiu de specialitate a demonstrat ca simplul privit al apei poate sa contribuie la reglarea tensiunii arteriale. In gradina, sursele ornamentale de apa confera o senzatie placuta de mediu natural si reprezinta o atractie importanta pentru insecte si pasari, cu rol de polenizatori si musafiri pe care copiii ii admira cu drag.


Cascada artificiala in gradina

O cale excelenta de a te bucura de avantajele apei in gradina ta este sa amenajezi o mini-cascada artificiala, nu doar pentru infrumusetarea peisajului, ci si pentru alte beneficii pe care le aduce aceasta. Ea reduce nivelul poluarii sonore, oferind la randul sau un sunet placut si natural al apei care curge, cu efect calmant asupra mintii.

Zgomotul produs de trafic, de cainii care latra pe strazi sau de vecinii galagiosi poate perturba semnificativ momentele tale de relaxare in gradina. O mini-cascada va fi ca un izolator fonic perfect, foarte placut de privit si de ascultat.


Baia pentru pasari

Baia pentru pasari este o decoratiune splendida pentru gradina ta, nu doar la nivel estetic, ci si la cel practic. Pasarelele care vin sa se imbaieze in gradina sunt importante pentru mentinerea solului aerat. Insectele sunt si ele atrase de baia pentru pasari, unele dintre ele fiind utile pentru polenizarile incrucisate.

In plus, este foarte placut sa privesti pasarelele spalandu-si penele vara, cand gasesc cu greu surse de apa pentru aceasta necesitate fiziologica.


Alte avantaje ale apei in gradina

Timpul petrecut in vecinatatea apei este ca o terapie pentru dezechilibrele psihologice, intrucat apa curgatoare emite ioni negativi, cu efect benefic in combaterea stresului. Asadar, un rau artificial sau un iaz improvizat in gradina pot fi adjuvanti importanti ai starii de sanatate.

Tot apa din gradina este un bun umidificator pentru aer. Plamanii sunt suprasolicitati atunci cand respira aer foarte uscat, asadar o sursa de apa in preajma casei este benefica pentru sanatate.

Timpul de calitate petrecut cu familia in gradina, conservarea mediului si cresterea valorii proprietatii sunt tot atatea avantaje ale includerii apei in amenajarea gradinii!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului