Amenajarea gradinii

#copii gradina #gradinarit #natura #plantare

Gradinaritul impreuna cu cei mici. Idei pentru distractie pe cinste

 

Gradinaritul cu copiii este o activitate care le permite sa invete sa respecte natura, sa petreaca timp in aer liber si sa afle o multime de lucruri interesante in timp ce se distreaza. De la insamantare pana la recoltare, gestionarea unei gradini este captivanta inclusiv pentru cei mici.

Gradinaritul inseamna imbinarea utilului cu placutul. In realitate, este un hobby relaxant care ne permite sa petrecem timp in aer liber si sa fim in contact cu natura. Aceasta pasiune poate fi impartasita copiilor pentru a-i invata nu numai cum sa cultive plante sau legume, dar mai ales pentru a-i invata notiuni despre natura.

Inainte de a incepe

Inainte de a incepe cu gradinaritul cu copiii, inainte de a-i lasa sa se joace cu pamantul, este important sa echipeze corespunzator. Pe piata exista kituri de gradinarit concepute special pentru copii, cu tot ceea ce este necesar. In aceste truse de gradinarit pentru copii vei gasi tot ce aveti nevoie pentru a crea o gradina impreuna cu cei mici. De asemenea, va avea nevoie de manusi de gradinarit si de un sort colorat.

Incepeti cu semanatul

Este foarte important sa le explici celor mici cum decurge un ciclu complet, de la semanat pana la recoltat. Exemplifica-i cu lucruri concrete. Porneste de la samburele unei cirese si povesteste-i cum se dezvolta pomul pana ajunge sa rodeasca. E important ca exemplul pe care i-l dai sa il si poata vizualiza.

Apoi alegeti niste seminte care nu au un timp lung de germinare, pentru ca cel mic sa nu isi piarda interesul, si incepe sa ii explici cum are loc semanatul. Fasolea este cel mai la indemana. Pregateste apoi tot ce ai nevoie: un vas din plastic, pietris, nisip, pamant si putin ingrasamant natural.

Lasa-l pe copil sa se distreze amestecand totul impreuna. Apoi luati boabele de fasole si insamantati-le cam la 5cm adancime. Da-i copilului ocazia sa le ude. Spune-i ca va trebui sa faca acest lucru zilnic.

Stramutati rasadurile

Este momentul sa ii arati din ce este compusa o planta, cum arata radacinile ei. Stramutatul rasadurilor intr-un ghiveci mai mare sau chiar in gradina este o activitate fascinanta pentru copii. Dupa ce asezi pe o masa toata materialele necesare, arata-i copilului ce are de facut si incurajeaza-l sa lucreze singur, fara ajutor din partea ta.

Decorati gradina sau balconul

Prin gradinarit putem stimula imaginatia si creativitatea copiilor in multe feluri. Unul dintre acestea, mai ales daca nu ai prea mult spatiu, este sa creezi ornamente originale pentru a avea o gradina frumoasa. Sau chiar si un balcon. Pentru asta trebuie sa cumperi un covor din iarba sintetica, pe care sa il asezi pe podeaua balconului sau intr-un colt al casei si sa-l decorezi cu flori de hartie ori din panza. Dupa ce ai asezat ghivecele cu plante, va puteti distra impreuna colorand ghivecele, pictand diverse pietre sau creand decoratiuni cu frunze pe care le puteti agata de usa sau de balustrada balconului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului