Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #mobilier gradina

JYSK introduce mai multe produse din materiale prietenoase cu mediul pentru vara 2022

In sortimentul pentru noul sezon Outdoor 2022, JYSK a crescut procentul de produse realizate din materiale mai sustenabile: bumbac organic sau reciclat, poliester, sticla sau plastic reciclat si lemn certificat FSC® (FSC® N001715).

 

In urma cu mai multi ani, retailerul scandinav de produse pentru casa si gradina si-a luat angajamentul de a integra preocuparea pentru mediu in toate domeniile relevante ale afacerii. Dupa schimbarea ambalajelor pentru a elimina cantitati uriase de plastic, un alt obiectiv important de sustenabilitate JYSK este de a folosi materii prime responsabile in produsele comercializate.

Pentru sezonul estival, foarte multe produse noi din magazinele JYSK au certificari care atesta faptul ca materialele din care sunt realizate sunt responsabile. Produsele nu sunt doar mai sustenabile, dar au si un design scandinav modern, care urmeaza unul dintre cele trei trenduri de design interior ale verii 2022: Grounded, Utopia si Balanced.   

Bumbac mai sustenabil

JYSK si-a propus ca tot bumbacul folosit sa provina din surse mai responsabile pana la finalul anului 2024. Pentru a atinge acest obiectiv, compania introduce treptat produse realizate din bumbac organic, bumbac reciclat sau bumbac obtinut prin Better Cotton.

De exemplu, mai multe produse pentru baie, printre care prosoapele FRISTAD, SEGERSTA si SORUNDA, prosopul de plaja BACKA si covorasele de baie NISSAFORS si FORSVIK, sunt realizate din bumbac cu certificarea Better Cotton. Initiativa Better Cotton supravegheaza in permanenta si verifica daca intr-adevar cantitatea de bumbac Better Cotton folosita este aceeasi cu cea care produsa de fermierii certificati Better Cotton, care a invatat peste 2 milioane de fermieri cum sa cultive bumbac intr-un mod mai durabil .

Produse din poliester reciclat    

O serie de produse sunt realizate din poliester reciclat cu certificarea Global Recycle Standard. Printre acestea se numara covorasul de baie NOLVIK disponibil intr0o varietate de culori, lenjeria de pat CILJE sau perdeaua de dus GRUNDSUND.

Plapuma de vara STETINDEN, de exemplu, este realizata 100% din fibra goala spiralata de poliester siliconizat reciclat. Este o plapuma racoroasa, potrivita pentru noptile de vara, si este disponibila in trei variante de culori vesele: verde, albastru si rosu. 

Mobilier certificat FSC

Mobilierul de gradina realizat din lemn este 100% certificat FSC® (FSC® N001715). Acest lucru inseamna ca lemnul folosit in realizarea mobilierului are trasabilitate si provine din paduri in care exploatarea lemnului se face respectand mediul inconjurator, precum si populatiile locale.

In noua colectie de mobilier de gradina pentru vara 2022 sunt incluse, de exemplu, mese de gradina cu blat din lemn de esenta tare certificat FSC. Cu un aspect minimalist si elegant, masa RAMTEN are cadru din aluminiu vopsit in alb si blat din lemn de eucalipt certificat FSC. Masa de gradina BARSMARK, in schimb, are un design industrial, care combina cadrul din otel galvanizat cu blatul din lemn de tec certificat FSC.  

Un produs nou cu design aparte este si oglinda REFLECT, cu un design inspirat de casele de pe malul marii, realizata din cadru de ratan certificat FSC.

Produsele vor fi disponibile incepand din aceasta primavara in magazinele JYSK si pe JYSK.ro.

FOTO: jysk.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului