Amenajarea gradinii

#gazon #economii #ingrijire gazon #sfaturi pracice

Ingrijirea gazonului: 4 moduri istete de a face economii

Daca iei in calcul ustensilele de care ai nevoie, precum si fertilizatorii necesari, vei observa ca ingrijirea gazonului poate fi destul de costisitoare. Uneori, gradinarii fac greseli in intretinerea gazonului tocmai pentru a face economii, insa, de fapt, nu fac decat sa ridice costurile de intretinere. Iata cateva ponturi pentru ingrijirea gazonului, astfel incat sa reusesti sa economisesti bani!


1. Nu taia iarba prea mult

Multi gradinari considera ca, daca taie iarba mai scurt, vor economisi mai multi bani si timp intre perioadele de crestere, insa gazonul taiat prea scurt pierde energie incercand sa creasca si sa se bucure de razele soarelui, motiv pentru care nu se va putea dezvolta corespunzator. Mentinerea gazonului, la un nivel minim de sapte centimetri, il va pastra sanatos, astfel ca vei economisi bani. De asemenea, iarba mai lunga ajuta la retentia umiditatii.


2. Nu uda gazonul prea des

Udarea in exces contribuie la cresterea excesiva a buruienilor, ceea ce inseamna mai multa ingrijire si o factura la apa mai mare. In schimb, daca uzi gazonul mai rar, vei lasa radacinile sa gaseasca alte surse de hidratare. Este recomandat sa uzi gazonul in momentul in care observi ca firele de iarba incep sa se indoaie.


3. Foloseste nutrienti naturali

Pentru a econimisi bani, cea mai buna solutie este sa folosesti nutrienti naturali. De exemplu, iarba taiata contine aproximativ 90% apa, astfel ca se descompune rapid si ajuta la hidratarea solului. Intrucat solul este hidratat, gazonul nu va mai avea nevoie de prea multa apa. Asadar, in timpul sezonului de crestere, este ideal sa lasi iarba taiata la nivelul solului, intrucat reprezinta un bun ingrasamant.


4. Alege o masina de tuns gazonul manuala

Cea mai buna optiune pentru a economisi bani este sa alegi o masina manuala de tuns gazonul. Astfel, vei face economii si la energie, dar si la combustibilul pe care l-ai fi folosit in cazul unei masini de tuns iarba cu reglaj electric. In plus, masina manuala nu are nevoie de intretinere speciala.

Sursa foto: mansfieldserviceconnection.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului