Amenajarea gradinii

#palat #gradina #amenajare gradina #palatul schonbrunn

O timisoreanca si-a amenajat gradina dupa modelul celei de la Palatul Schonbrunn

Cand pasiunea pentru gradinarit este atat de mare, nu mai conteaza nici orele pe care le petreci ingrijind florile, nici costul tratamentelor, ci doar rezultatul final. Lacramioara Mandel este o timisoreanca in varsta de 59 de ani, pasionata de arhitectura Palatului Schonbrunn din Viena, care si-a transformat curtea intr-un adevarat loc de relaxare.

Curtea Lacramioarei Mandel este situata in cartierul timisorean Ronat si a fost transformata intr-o adevarata gradina botanica. Femeia este pensioanara si, incepand din 2011, se ocupa de ingrijirea florilor din gradina. La inceputul proiectului, Lacramioara a cumparat peste 2.000 de flori pe care le-a plantat singura, fara sa se inspire din reviste sau emisiuni de specialitate. "Am facut totul dupa capul meu, cum am gandit eu", a povestit proprietara gradinii pentru Adevarul.ro.


Gradina si iazul din curtea din Timisoara

Pe partea stanga a gradinii pot fi admirati trandafiri galbeni, rosii, albi si roz, iar in partea dreapta se gaseste iazul, populat cu peste o suta de pesti si acoperit cu nuferi.



"Am trei culori de nuferi. Interesant este ca ei se deschid doar daca este soare. Functioneaza ca un ceas, pe la ora sase seara se inchid automat. Pestii primesc de mancare doar seara. Iarna nici nu au nevoie sa fie hraniti", a declarat timisoreanca pentru Adevarul.ro.


Amenajari florale ca la Palatul Schonbrunn

Pentru amenajarile florale, Lacramioara Mandel s-a inspirat din designul curtii Palatului Schonbrunn, din Viena. Femeia a precizat ca nu cumpara seminte, ci direct flori, astfel incat sa realizeze amenajarea dupa culori. In gradina timisorencei pot fi admirate lalele, trandafiri japonezi, salvie, crini, nuferi, cale, leandrii, begonii, petunii sau orhidee.


Zona tropicala din gradina

Pentru a da un plus de originalitate gradinii, femeia a amenajat in spatele casei si o "zona tropicala", unde a plantat palmieri, yucca, ficusi, maslini si cateva specii de cactusi. Iarna, femeia tine florile in casa, intrucat, altfel, nu ar rezista. In plus, in zona palmierilor, Lacramioara a amenajat un lac, unde pot fi admirate cinci broaste testoase.

Potrivit Adevarul.ro, femeia a cheltuit pentru amenajarea gradinii 4.000 de lei, iar intretinerea o costa in jur de 2.000 lei pe sezon.



Sursa foto: adevarul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului