Amenajarea gradinii

#iluminat gradina #mobilier gradina #ghivece #amenajare gradina #clopote eoliene

Decoruri surprinzatoare pentru o gradina linistitoare

Gradina reprezinta in principal o oaza de liniste, un loc in care sa te retragi de vacarmul urban. De asemenea, orice gradinar pasionat isi doreste sa aiba o gradina cat mai speciala, care sa se distinga de toate celelalte. Iata cateva idei de a decora gradina intr-un mod inedit, cu ajutorul caruia sa creezi o atmosfera linistitoare si relaxanta, folosind si putini bani:

1. Clopotele eoliene

Clopetele eoliene reprezinta unul dintre cele mai ieftine si mai uimitoare elemente de decor. Acestea sunt potrivite oricarui stil si le poti gasi in diverse variante si materiale. De la clopotele de metal, sticla, lut pana la cele din ceramica. Acestea au forme si dimensiuni diverse si cu siguranta vei gasi unele care sa se potriveasca stilului si bugetului tau. Cateva clopote eoliene agatate razlet in gradina ta vor schimba intr-un mod spectaculos decorul fad si monoton.

2. Iluminatul

Iluminatul joaca si el un rol extrem de important pentru decorul gradinii. Poti alege lumanarile, pentru o atmosfera cat mai intima, cu lumina care palpaie usor sau o serie de becuri micute, care sa margineasca gradina. Daca nu vrei sa montezi prize in acest spatiu, poti folosi iluminatul solar, care absoarbe lumina soarelui in timpul zilei.

 

3. Mobilierul

In prezent, poti gasi o gama variata de mobilier pentru exterior. Pentru a detasa insa de banalitate, trebuie sa eviti cu orice pret scaunele tipice de aluminiu si sa te axezi pe un mobilier mai country, precum scaunele din lemn, cu perne confortabile, sau canapelele din ratan. Un hamac sau niste banci ori mese din lemn simple sunt, de asemenea, alte elemente de decor care te pot ajuta sa creezi o atmosfera linistitoare in gradina ta.

4. Ghivecele de flori

Din decorul unei gradini nu pot lipsi fara indoiala florile. Pentru un aspect cat mai ordonat poti planta florile in ghivece mari din ceramica, sticla sau chiar tabla. De asemenea, poti construi in gradina ta un mic iaz, cu nuferi sau alte plante acvatice spectaculoase. Acestea vor ajuta la creionarea unui colt cat mai relaxant in gradina ta.

Sursa foto: estiloydeco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului