Amenajarea gradinii

#gradina #decoratiuni gradina #hranitoare pasari #hranitoare fluturi

6 hranitoare pentru pasari si fluturi pe care le poti confectiona chiar tu

Hranitoarele pentru pasari sunt extrem de utile pentru gradini. Pe langa faptul ca schimba decorul, acestea ajuta si la atragerea pasarilor si a fluturilor, care polenizeaza plantele tale si le ajuta sa creasca mai repede si foarte sanatos. Iata cateva tipuri de hranitoare pentru pasari uimitoare, pe care le poti realiza chiar tu:

1. Cestile de ceai

Cestile vechi de ceai sau sparte usor pot deveni din nou utile daca le folosesti in gradina ta ca hranitoare pentru pasari. Asaza-le razlet prin gradina si pune in farfurioarele acestora cateva seminte. Acestea sunt foarte elegante si sic, iar pasarile vor fi imediat atrase de ele.

2. Coaja de fructe

Cojile citricelor au numeroase utilizari in jurul casei. Lasa-le sa se usuce bine, apoi umple-le cu seminte si prinde-le cu sfoara de copaci sau de vita-de-vie. Pasarile vor fi incantate de aceste hranitoare uimitoare si delicioase.

3. Borcanele

Borcanele se pot transforma si ele in hranitoare pentru fluturi spectaculoase. Introdu in ele o bucata de burete imbibata cu apa si cu zahar si prinde-le cu sfori in apropierea plantelor pe care vrei sa le polenizezi.

4. Betele de inghetata

Nu mai arunca betele de la inghetata. Din ele poti confectiona un hranitor pentru pasari spectaculos, daca le asezi unele peste altele in diverse maniere si le prinzi cu sfori groase de copaci.

5. Sticlele de vin

Sticlele goale de vin pot fi si ele reciclate intr-o maniere surprinzatoare. Ele se pot transforma intr-un decor spectaculos pentru gradina si, daca le umpli cu seminte, nuci sau fructe, devin principala atractie pentru pasari. Asadar, creeaza-ti si tu in gradina ta un decor inedit, asezand aceste sticle de vin langa arbusti sau pe alei.

6. Prajiturile din seminte

Amesteca intr-o cratita micuta niste gelatina si apa si toarna compozitia obtinuta in sabloane de diferite marimi si forme. Adauga apoi peste ele un mix de seminte pentru pasari si prinde-le de ramurile copacilor. Ele vor atrage rapid pasarile, dar si fluturii daca le ungi cu putin zahar.

Sursa foto: brightnest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare