Amenajarea gradinii

#protejare gradina #gard #gradina #gard viu #arbusti

De ce gardurile vii sunt ideale pentru a-ti proteja gradina in timpul furtunilor

Gardurile vii nu sunt recomandate doar pentru intimitate ci sunt vazute si ca adevarate scuturi de protectie pentru case si gradini. Iti prezentam mai multe moduri in care gardurile vii te ajuta atunci cand este furtuna.

Garduri vii sau copaci cu frunze cazatoare?

Gardurile vii sunt mai bune pentru intimitate. De asemenea, gardurile din tuja sunt vazute ca cele mai inteligente alegeri pentru ca nu necesita taieri frecvente, fiind suficient sa tundeti gardul doar o data pe an spre deosebire de alte conifere. De asemenea, plantele care sunt partial evergreen au nevoie de tundere o data pe an. Spre exemplu, aleagnus ebbingei face flori toamna care vor cadea pe jos in gradina motiv pentur care au nevoie de intretinere. Lonicera nitida are de asemenea elemente florale atunci cand creste foarte mare. Escallonia este cunoscuta pentru toleranta sa la vant sau la brize sarate.

Gardurile din arbusti cu frunze cazatoare rezista bine la vant. In acest sens cele mai recomandate sunt cele din arbusti cataratori care se ridica pe garduri metalice. Aceste garduri insa pe timpul iernii nu exista practic, deci nu se mai poate vorbi despre intimitate daca toti trecatorii pot vedea prin cadrul de metal.

Cum reactioneaza diferite tipuri de garduri la furtuna

Exista mai multe tipuri de garduri. In timpul marilor furtuni s-a vazut adesea garduri din lemn care zboara sau garduri din beton care cad pe diverse obiecte. Intretinerea gardurilor de acest gen este cea mai costisitoare si ca timp, dar si ca bani.

Este posibil sa fie mai bune gardurile care au fundatie insa sunt mult mai scumpe si necesita de cele mai multe ori proiect pentru a fi ridicate.

Cele mai norocoase persoane sunt cele care in timpul furtunilor au garduri vii. Acestea sunt formate din copaci sau arbusti cu radacinile infipte in pamant. Crengile lor sunt usoare, ceea ce inseamna ca probabilitatea de a fi rupte de vant este mica. In cazul in care totusi unele ramurele se detaseaza nu este o foarte mare problema din simplul motiv ca fiind usoare indiferent unde cad nu vor produce daune.

Foarte multe persoane se confrunta in timpul furtunii cu probleme generate de gardurile care lovesc casa sau alte structuri din curte. De asemenea, se pot confrunta cu elementele care vin din exterior, de la gunoaie si pana la gardurile vecinilor.

In acest sens, gardurile vii functioneaza pe post de amortizor fiind cele mai bune idei pentur protectia impotriva furtunii. Genul acesta de garduri sunt ideale pentru ca sunt flexibile si rezista la forte mari. In momentul in care sunt lovite de exemplu de o poarta luata de vant sau chiar de o trambulina adusa de furtuna, ele se vor indoi insa de cele mai multe ori nu lasa aceste obiecte sa treaca, ceea ce inseamna ca vei avea curtea protejata.

Toate aceste motive fac ca gardurile vii sa fie cele mai utile in zonele in care vantul bate puternic sau in zonele care sunt des expuse furtunilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului