Amenajarea gradinii

#fantani gradina #design gradina #fantani #amenajare gradina #gradina #fantana

Cum sa schimbi total aspectul gradinii cu ajutorul fantanilor

O casa inconjurata de gradina cu multa vegetatie, alei, fantani curgatoare, elemente arhitecturale deosebite si multa liniste este visul multora. Poti sa il transformi in realitate, daca ai la dispozitie suficient spatiu in gradina. Inspira-te din frumusetea unor gradini ale caror elemente centrale sunt diferite modele de fantani.

Romantism european

Poti realiza un decor care emana romantism chiar la tine in gradina, amplasand aici o gradina in stilul frantuzesc de la inceputul secolului al XIX. Pentru a te bucura de oaza ta de liniste, pune in jurul fantanii cat mai multe plante verzi sau arbusti.

Caderi de apa


Pentru a adauga cat mai mult dinamism in gradina casei si pentru a transforma acest loc in unul de inspiratie cat mai exotica, poti alege o fantana curgatoare cu o statueta de bronz. Cum este de exemplu aceasta fantana accesorizata cu un elefant de bronz. Completeaza decorul cu o pergola care aminteste de frumusetea palatului Versailles si cativa palmieri, pentru a te simti ca intr-o vacanta intr-o insula exotica, la tine acasa.

Relaxare luxurianta

Atunci cand iti doresti sa obtii in gradina un decor care nu se va demoda prea curand, mizeaza pe cat mai multe plante verzi. Atmosfera unui resort balinez poate fi recreeata cu ajutorul unei fantani din marmura si vegetatie luxurianta specifica insulelor exotice, in jurul acestui element din gradina ta.

Statuie impunatoare

Poti sa redai gradinii tale un aer specific marilor gradini din jurul palatelor faimoase de altadata. Asaza zona de luat masa in apropierea fantanii, completeaza decorul cu o statuie impunatoare ca piesa de rezistenta in acest loc. Elementele arhitecturale deosebite pot fi un alt plus pentru decorul unei gradini superbe.

Gradina labirint

Ceea ce atrage atentia de cum pasesti intr-o astfel de gradina este chiar labirintul realizat din gardul viu taiat perfect. Daca te inspira un astfel de decor si pentru gradina ta, poti completa peisajul cu o fantana curgatoare si o statuie in capatul uneia dintre aleile labirintului.

Eleganta la superlativ

In functie de elementele pe care le alegi pentru gradina si stilul de design pe care doresti sa il alegi, aceasta zona din jurul casei tale poate lua diferite aspecte. Pentru cei care adora stilul elegant si detaliile, verdele imaculat, aleile pavate si o fantana care aminteste de eleganta vremurilor de altadata sunt elementele definitorii pentru a decora gradina.

Inspiratie din lumea animalelor

Intr-un decor sofisticat detaliile sunt importante. Poti sa iti gasesti inspiratia in stilul castelelor frantuzesti din secolul al 18 si sa imbini frumusetea moderna cu mobilierul de epoca, pentru a obtine un decor extrem de sofisticat. O fantana curgatoare cu un cap de leu va fi un detaliu esential in tot acest peisaj unic.

Verde cat cuprinde

O alta idee inspirata pentru a valorifica cat mai mult gradina din jurul casei este o contopire a zonei de interior cu cea de afara. Bucatile de gresie colorata sunt piesa centrala in designul acestei gradini si adauga si mai mult farmec intr-un spatiu in care iti doresti parca sa te pierzi si sa iti incarci bateriile, fara sa mai realizezi daca este in interiorul casei sau afara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului