Amenajarea gradinii

#otet #bacterii #insecticid #curatenie #flori #aerisire #sera

Metode eficente de a curata si dezinfecta sera

Sera cu flori are nevoie de o curatare si dezinfectare periodica. Din cauza aerului inchis si a unei ventilatii slabe, o singura floare bolnava este suficienta pentru a le infecta si pe celelalte. 

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a curata si a dezinfecta sera.

1 Goleste sera

Pentru o curatenie impecabila, este indicat sa scoti toate plantele din sera si sa le lasi in aer liber. Ghivecele si accesoriile trebuie eliminate in totalitate, astfel incat sa speli si cureti toate rafturile si geamurile fara probleme.

Matura si elimina toate gunoaiele si frunzele uscate din sera. Curata, cu ajutorul unui burete inmuiat in apa cu otet (o parte apa, o parte otet), toate rafturile si geamurile serei. Otetul distruge microbii si o parte din bacteriile existente, iar partea buna este ca se va evapora foarte repede.

2 Foloseste insecticid

Dincolo de insecticidul pe care il utilizezi pentru fiecare planta in parte, in functie de caracteristicile fiecareia, este indicat sa folosesti un insecticid natural pentru rafturile din sera. Opteaza pentru un produs care actioneaza impotriva unei game cat mai mari de insecte si daunatori.

In cazul in care nu ai la indemana niciun produs dezinfectant special, poti folosi cu incredere clorul nediluat. Este recomandat ca in acest caz sa utilizezi manusi din cauciuc si o masca pentru a evita inhalarea.

De asemenea, alcoolul de 70 de grade este foarte eficient in distrugerea acarienilor si a daunatorilor de pe obiectele din interiorul serei.

Dupa ce ai pulverizat produsul peste tot prin sera, inchide geamurile si usile acesteia si tine-le inchise conform recomandarilor de pe eticheta produsului.

3 Aeriseste bine sera

Dupa ce ai folosit insecticid, aeriseste bine sera si introdu ghivecele cu plante. Asigura-te ca toate plantele pe care le tii in sera sunt perfect sanatoase, lipsite de daunatori, care pot infesta si restul plantelor.

Este de preferat ca in cazul plantelor bolnave sa schimbi solul si chiar ghiveciul si sa le tii separat de cele sanatoase, cel putin pentru o perioada.

Sursa foto: genesys-project.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului