Amenajarea gradinii

#lumina #economie #banci #unelte #decor #rezolutii gradina

5 rezolutii pentru o gradina sanatoasa si atractiva in 2013

In aceasta perioada, gradina ta are nevoie de o atentie speciala si, in acest an, poti invata din greselile trecutului sau poti incerca lucruri noi, in asa fel incat gradina sa ajunga la apogeul ei. Stabileste lucruri clare si simple, ia decizii pe care le poti respecta si te vei bucura de o gradina de vis.

Iata 5 rezolutii pentru o gradina sanatoasa si atractiva in 2013:

1 Plante endemice

Foloseste mai multe plante endemice in gradina in acest an. Plantele endemice sunt mai usor de crescut si, prin urmare, vei economisi timp si bani. In plus, intr-o gradina perfect integrata in mediul natural, pasarile salbatice, insectele si animalele vor fi mai atrase sa vina pentru a-si gasi adapost.

2 Lumina, umbra, apa si hrana

Gandeste-te la o modalitate de a integra in designul gradinii din 2013 un loc insorit, un loc la umbra, o sursa de apa si o sursa de hrana. Umbra si lumina sunt importante atat pentru cele mai indragite plante ale tale, cat si pentru a construi aici o zona de relaxare in aer liber. Apa si hrana sunt importante pentru animale.

Poti investi in hranitoare pentru pasari sau sa iei in considerare amenajarea unui iaz. Arbustii cu fructe ofera adapost animalelor si hrana pe timp de iarna, contribuind, totodata, la designul gradinii.

3 Inlocuirea si pastrarea uneltelor de gradinarit

Profita de perioada iernii pentru a face curatenie in lada cu unelte de gradinarit. Curata-le pe cele bune si inlocuieste-le pe cele care nu-ti mai folosesc. Iarna, se poate sa gasesti in magazine preturi bune pentru astfel de produse. Investeste in unelte performante, care te ajuta sa economisesti apa si energie.

4 Realizeaza un calendar al gradinarului pentru 2013

Noteaza-ti toate lucrurile pe care ai vrea sa le faci in gradina in 2013. Apoi, alege-le pe cele mai importante si programeaza o alarma sau o notificare. In acest fel, nu vei mai uita sa te ocupi de o planta exotica pe care ti-ai dorit-o sau sa faci un aranjament floral la o sarbatoare.

5 Imbunatateste decorul gradiniii tale

Daca te-ai saturat de aspectul gradinii tale, s-ar putea ca acest lucru sa fie un factor descurajator pe parcursul anului. Ca rezolutie pentru 2013, stabileste-ti cateva modalitati de a imbunatati designul gradinii tale. Poti adauga banci, straturi geometrice de flori, paliere pentru plante agatatoare, felinare etc.


Sursa foto: petalumabounty.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului