Amenajarea gradinii

#feng shui #gradina #plante feng shui

Cum sa-ti faci o gradina Feng Shui in apartament

Gradina Feng Shui este printre singurele pe care le poti crea si in interiorul casei tale. Tot ce ai de facut este sa urmezi regulile Feng Shui referitoare la locul si modul in care plasezi plantele si sa alegi plantele care iti vor aduce prosperitate, noroc, liniste si stabilitate, lasand totusi energia sa circule.



1. Cand incepi sa lucrezi la realizarea unei gradini Feng Shui, optiunile tale pentru plante sunt limitate. Plantele Feng Shui trebuie sa reprezinte cele cinci elemente universale: pamant, foc, apa, metal si lemn.

2. Lemnul poate fi gasit in plantele cu tulpina lemnoasa, cum este iasomia, care creste, mai ales, in exterior.

3. O alta varianta de a aduce lemnul in caminul tau este sa achizitionezi bonsai. Aceste plante in miniatura sunt bogate in volum pe orizontala si se spune ca simbolizeaza bunastarea, avantaj de care va profita si casa ta daca incluzi bonsaiul in gradina interioara.

4. Daca iti place sa-ti decorezi casa cu flori, nu folosi niciodata buchetele de flori in vaza. Legile Feng Shui spun ca florile, odata taiate, sunt considerate moarte si lucrurile care nu mai au viata in ele reprezinta surse de energie negativa pentru casa. Deci foloseste intotdeauna flori in ghiveci care au flori inflorite, nu uscate sau lipsa.

5. Exista si un avantaj economic in a evita florile culese. Acestea au preturi mari si se usuca, trecand repede. Pe de alta parte, florile in ghiveci sunt o investitie care rezista in timp si te bucura in fiecare an cu frmusetea lor.

6. Creste tufe de trandafiri, care simbolizeaza armonia sau hibiscus , adica trandafirul chinezesc, care simbolizeaza dragostea si bunurile materiale . Fiecare floare are un simbol, asa ca poti alege plantele care ti se potrivesc cel mai bine, in functie de ce doresti sa realizezi.

7. In mijlocul gradinii Feng Shui, poti plasa un fir de bambus, despre care se spune ca poarta noroc, deoarece combina toate cele cinci elemente Feng Shui :pamant, foc, apa, metal si lemn.

8. Plantele cu tepi sau spini trebuie evitate pentru gradina de interior. Asa ca, daca ai un cactus in casa, oricat de elegant si interesant ti s-ar parea, trebuie sa-l duci afara. Tepii care sunt indreptati direct catre o persoana radiaza energie negativa catre ea.

9. Apa trebuie sa isi gaseasca neaparat in loc in cadrul gradinii Feng Shui de interior. Apa curgatoare, care poate fi obtinuta cu ajutorul unei cascade in miniatura, are un efect linistitor si calmant, datorita sunetului ei caracteristic. In plus, este binecunoscut faptul ca o cascada de apa absoarbe toate energiile negative din casa.

10. In interiorul casei, mai poti realiza si mici bazine de apa pe care sa le plasezi in colturile goale ale camerelor sau sa camuflezi colturile prea ascutite ale pieselor de mobilier cu ele. Apa are efectul de a anula efectele negative ale altor obiecte din casa, deci este esentiala pentru gradina Feng Shui.

11. Putini stiu ca apa este un element esential in Feng Shui, deoarece simbolizeaza directia si seriozitatea in viata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului