Amenajarea gradinii

#ghivece flori #ghivece

Ghivece istete pentru spatiile mici

Spatiul din jurul casei nu este suficient de vast pentru a amenaja o gradina asa cum iti doresti? Sau, pur si simplu, vrei sa aduci natura pe balcon sau pe prispa casei? Afla ca nu trebuie decat sa apelezi la cateva ghivece istete, plasate inteligent. Descopera-le in continuare!



1. Ghivece cu suport pentru spatiile verticale

Pentru a decora veranda casei ori un balcon, poti oricand apela la o solutie ingenioasa: suporturile de ghivece care poti fi "agatate" de marginea balustradei. Introdu in interiorul lor ghivece si bucura-te de noua ta priveliste!

2. Ghivece de forme similare

Specialistii in domeniu sustin ca modelele repetitive pot crea un efect deosebit in orice spatiu, fie ca este vorba despre o gradina vasta sau treptele casei! In cel din urma caz, foloseste ghivece identice, pe care sa le amplasezi pe fiecare treapta in parte. Daca vrei sa obtii un efect vizual si mai deosebit, poti incerca ghivece de culori inedite, care sa contrasteze cu cea a treptelor sau care sa se armonizeze cu culoarea plantelor (de pilda, poti folosi ghivece albastre). In ceea ce priveste plantele alese, o alegere interesanta, cu un aspect neobisnuit, este Graptopetalum paraguayense.

3. Ghivece moderne

Apeland din nou la modelul repetitiv, ai putea sa amenajezi spatiul de care dispui in stil modern. Cum procedezi? Nu trebuie decat sa folosesti niste ghivece mai putin obisnuite, cum sunt cele sub forma unor galeti din metal. Ti se pare usor ciudat? Afla ca efectul vizual va fi spectaculos daca optezi si pentru plante precum sunt cele din genul Calamagrostis ( ierburi ornamentale ).

4. Ghivece reconditionate

Nu iti vine sa renunti la ghivecele tale de incredere? In acest caz, poti incerca reconditionarea lor! In functie de siutatie, containerele pot fi, de pilda, vopsite si/sau lacuite. In situatia in care alegi sa le vopsesti, opreste-te asupra unor culori vii, pe care sa le "asortezi" cu plante la fel de vesele: gherbere, galbenele etc.

5. Ghivece creative

De ce te-ai opri asupra unor ghivece clasice, cand te poti folosi de unele originale si creative? Cerceteaza podul in cautare de vase pe care le poti folosi in acest scop si chiar indrazneste sa amplasezi ghivecele pe suporturi inedite, cum sunt cele din fier forjat .

6. Ghivece pentru condimente

Condimentele proaspete sunt de nepretuit in orice bucatarie, de aceea, fara prea mult efort, iti poti amenaja (pe pervaz, balcon, prispa etc.) o gradina mica de mirodenii. Foloseste, in acest sens, obiecte tranditionale din casa bunicii, cum ar fi un vechi ceanic, pentru un efect spectaculos.

7. Ghivece in culori puternice

Daca nu te temi sa dai un strop de culoare gradinii tale, foloseste cu incredere ghivece in culori puternice. Ai putea incerca, printre altele, o combinatie de portocaliu cu fuchsia, intr-un astfel de container vesel fiind indicata o planta pe masura. O alegere interesanta ar putea fi Pentas lanceolata (steaua egipteana), o planta cu flori roz aprins sau chiar mov.

Sursa foto: pompomemporium.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare