Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #lumina #lampi #spoturi #gradina #corpuri iluminat

Corpuri de iluminat pentru gradina

Chiar daca zilele calduroase de vara sunt inca departe, poti planifica de pe acum aspectul gradinii din sezonul fierbinte. O idee binevenita in acest sens este amplasarea unor corpuri de iluminat care iti vor prelungi serile de vara petrecute in gradina . Iata cateva dintre cele mai spectaculoase!



1. Felinare din hartie

Felinarele din hartie reprezinta o alegere de efect pentru orice gradina ; acestea pot fi amplasate de-a lungul intregii suprafete, in serile senine de vara. Felinarele din hartie pot prinde viata cu ajutorul unor lumanari pastila, variantele cu baterii fiind mai rezistente. In serile cu adieri de vant, poti fixa felinarele cu ajutorul pietrisului.

Pentru a beneficia la maxim de aspectul lor placut, amplaseaza felinarele de hartie pe marginile aleilor si a cararilor sau creeaza modele interesante in intreaga gradina.


2. Parchet de exterior cu spoturi luminoase

Pe langa faptul ca va crea un efect elegant, pardoseala exterioara, presarata cu spoturi, va lumina si pune in evidenta o zona spectaculoasa din exteriorul casei. Opteaza pentru o combinatie de corpuri de iluminat de diferite dimensiuni , astfel incat sa creezi un model interesant. De asemenea, ai putea sa folosesti spoturi pentru treptele din lemn, beneficiind, astfel, de lumina suficienta pentru a evita eventuale accidente.


3. Tarusi solari

Disponibili intr-o varietate de modele si culori, tarusii solari reprezinta o alegere de efect, nu foarte costisitoare, de a-ti lumina gradina pe durata intregului an. Acestia se incarca in timpul zilei si emit lumina la caderea noptii. In plus, ai putea opta pentru tarusii solari care isi schimba culoarea! Nu in ultimul rand, nu ezita sa achizitionezi astfel de decoratiuni de gradina cu motive de sarbatoare (Craciun, Halloween etc.).


4. Lampi solare

Ecologice, intocmai ca tarusii, lampile solare sunt o alta optiune decorativa interesanta pentru gradina ta. Acestea pot fi amplasate in locuri cheie din gradina, pentru a lumina zonele circulate, dar si pentru a evidentia anumite plante. Lampile solare se incarca in timpul zilei si imprastie o lumina placuta pret de cateva ore (circa 8, dar durata poate ajunge si la 12 ore) dupa lasarea serii. Sunt prevazute cu baterii reincarcabile si becuri LED , fixate pe o tija metalica (adesea, din otel inoxidabil ).


5. Felinare marocane

Deosebit de interesante, felinarele marocane vor da un plus de stil spatiului personal de recreere din gradina, in special unuia sub forma de chiosc. La fel de bine, insa, felinarele marocane pot fi amplasate cu succes pe treptele casei; le poti spori luminozitatea imbinandu-le cu cateva lumanari pastila, presarate in jurul lor.


6. Instalatii de lumina

Intocmai ca in perioada sarbatorilor de iarna, gradina ta ar putea fi decorata tot timpul anului cu instalatii de lumina. Daca vrei sa pastrezi efectul spectaculos pentru perioada Craciunului, alege sa folosesti siraguri luminoase discrete, amplasate doar in anumite zone ale gradinii - in cativa copaci de pe marginea aleii principale sau in 2-3 plante voluminoase aflate in apropierea intrarii in casa.

Sursa foto: coxandcox.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului