Amenajarea gradinii

#umbra #gradina #foisor #amenajare gradina #sopron

Cum sa iti transformi curtea intr-un colt de Rai. Iata 3 locuri superbe in care te poti relaxa!

Uneori, pentru a crea un spatiu relaxant in propria curte, nu ai nevoie decat de cateva obiecte simple de decor si multa imaginatie. Spatiul verde din gradina este de cele mai multe ori suficient pentru a te odihni, insa daca il si amenajezi pe masura gusturilor tale, placerea va fi mult mai mare. Iata cateva idei de design care te pot ajuta sa iti transformi curtea intr-un adevarat colt de rai.


1. La umbra unui copac

In zilele in care soarele lumineaza puternic, te poti "ascunde" la umbra unui copac pentru a te bucura de cartile tale preferate. Intrucat arborii au radacini masive, solul este intotdeauna uscat si, in plus, coroana bogata va impiedica razele soarelui sa iti deranjeze linistea. Pentru a amenaja un mic colt de rai nu ai nevoie decat de o masa din lemn si cateva scaune confortabile.

Pentru a inveseli atmosfera, poti aseza pe masa si o vaza cu flori, care sa dea un plus de culoare si sa parfumeze zona de lectura.

In cazul in care solul nu iti permite sa amplasezi obiectele de mobilier direct pe pamant, poti folosi pavele pentru a forma un drum de acces.


2. Un foisor langa un sopron

Un alt sptiu din curte in care poti sa amenajezi un loc relaxant, care sa te binedispuna in fiecare zi, este zona de langa sopron. Aici, poti construi un foisor, de unde sa admiri peisajele frumoase din gradina.

Pentru ca spatiul amenajat sa fie confortabil, poti alege sa folosesti un leagan sau un hamac, iar in jur poti planta vita de vie sau alte plante agatatoare, care sa faca umbra. Este o constructie confortabila si usor de realizat.


3. Un foisor intre copaci

Daca esti pasionat de natura si iti palce sa petreci mult timp in aer liber, cu siguranta te va incanta un foisor construit printre copaci si plante. Printre florile din gradina si arborii fructiferi, poti gasi un loc spatios in care sa amenajezi un foisor elegant.

Astfel, vei avea un loc de relaxare situat intre zone care iti ofera energie si iti transmit veselie. Florile colorate si arborii inverziti pe a caror crengi poti observa fructele cum se dezvolta iti transmit din energia si spiritul viu al naturii.



Sursa foto: organicgardening.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare