Amenajarea gradinii

#terasa #bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie gradina

Cum sa ai o bucatarie in aer liber in gradina

In zilele toride de vara, ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa pornesti aragazul pentru a gati, intrucat stii din experienta acumulata pana acum ca in bucatarie se face o caldura greu de suportat, iar mirosul de mancare ramane in aer ore bune dupa ce ai terminat de gatit. Pe perioada verii, o alternativa isteata la bucataria din casa este bucataria amplasata in aer liber, in gradina.

Avantajele unuei bucatarii de vara sunt multiple, dar in acelasi timp trebuie sa stii ca un astfel de proiect necesita o investitie destul de mare. Daca vrei sa-ti construiesti o bucatarie in aer liber, sunt cateva aspecte de care trebuie sa tii cont.


Gaseste spatiul potrivit

Primul pas in amenajarea unei bucatarii in aer liber este gasirea spatiului potrivit pentru realizarea acestui proiect. Este bine ca bucataria de afara sa fie aproape de casa, astfel incat sa iti permita sa ai acces la utilitati: curent, apa si gaze.


Opteaza pentru un mobilier de exterior

Mobilierul este esential in orice bucatarie, inclusiv in cea de afara. Daca nu te gandesti sa folosesti electrocasnice incorporabile, vei avea nevoie de cel putin un dulap in care sa depozitezi ustensilele de bucatarie.



Sursa foto: procutlandscaping.com


Imparte spatiul in zone de lucru

Odata ce ai delimitat spatiul unde urmeaza sa amenajezi bucataria in aer liber, este indicat sa il imparti in zone de lucru. Pentru zona de gatit ai nevoie de un blat unde sa-ti pregatesti mancarea si un aragaz sau o plita. Optional, poti integra in aceasta zona un gratar sau chiar un cuptor din piatra.

Pentru zona de curatare si depozitare, ai nevoie de o chiuveta exterioara, in care sa poti spala vesela si alimentele, dar si de un minifrigider, in care sa poti depozita produsele perisabile.

Sursa foto: ronamag.ca


Amplaseaza locul pentru luat masa

Nimic nu este mai placut vara decat sa stii ca poti lua masa afara, intr-un spatiu racoros si linistit. In general, in bucatariile din aer liber locul pentru luat masa este amenajat pe o pardoseala din lemn, gresie de exterior sau piatra naturala.

Pasii prezentati sunt pentru o bucatarie standard in aer liber. In functie de bugetul de care dispui, ii poti aduce imbunatatiri si o poti realiza in asa fel incat sa fie cat mai functionala. De asemenea, poti transforma bucataria de vara intr-o bucatarie pentru toate sezoanele, daca ii creezi inchidere cu pereti si ferestre.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare