Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #decoratiuni gradina

4 idei de decoratiuni inedite pentru gradina

Esti genul de persoana care prefera sa mestesugareasca in gospodarie si sa creeze din nimic adevarate opere de arta? Daca raspunsul este da, atunci iata patru idei de decoratiuni pe care le poti aplica chiar in gradina casei tale si care iti vor transforma spatiul intr-un loc vesel, plin de culoare.


1. Transforma-ti veranda in stil vintage

"Vintage-ul" este un stil care va fi mereu la moda. Daca vrei ca si gradina ta sa arate altfel, adica in stil vechi, dar totusi nou, trebuie sa incepi cu veranda. Adauga o banca de lemn sau cateva scaune de lemn care sa semene cu cele de pe vremea bunicii si ii vei oferi patina timpului de care are nevoie. Gaseste si cateva perne frumoase care sa se asorteze cu ele. Accesorizeaza zona cu un set de palete de tenis, de cand erai tu mic, dar nu uita de cosul de bautura de epoca. Vei avea nevoie de el pentru cele cateva sticle de bautura pe care le vei pozitiona frumos in el.


2. Furtunul de udat, transformat intr-o coroana eleganta

Totul tine de modul in care impachetezi produsul. Iar daca o faci cu stil, acest lucru isi va pune amprenta asupra imaginii gradinii tale.

Una dintre ideile de decor este legata de transformarea banalului furtun intr-o eleganta coroana. Unde mai pui ca se asorteaza perfect si cu veranda ta vintage. Ai nevoie de cativa metri de furtun, cel putin 4, un buchet de lalele sau alte flori preferate, si o rola de panglica. Ruleaza furtunul in forma de coroana si introdu usor tulpinile florilor printre randuri astfel incat sa stea fixe. Leaga apoi cu panglica si astfel ai obtinut un accesoriu decorativ de impact. Il poti agata de un copac, de stalpul de la veranda sau de usa din fata sau spatele casei.


3. Ghivece de flori din sticla colorata

Ai nevoie de cateva borcane si vaze de sticla translucida pe care le poti vopsi cu ajutorul unui adeziv, bazat pe apa, si de cativa coloranti alimentari. Amesteca toate aceste ingrediente alaturi de putina apa si vei obtine o pasta colorata cu care sa vopsesti sticla. La final vei avea un set de ghivece creatie proprie.


4. Transforma-ti cizmele in ghivece

Spune adio ghiveciului traditional din lut si ceramica. Arata-ti spiritul creativ si foloseste propriile cizme de gradina pentru a le oferi florilor tale ocazia de a iesi si mai tare in evidenta. Poti sa tai cizmele, pastrand doar baza lor, sau poti sa le lasi intregi. Adauga putina culoare si personalizeaza-le cu cateva desene.



Sursa foto: lushome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare