Amenajarea gradinii

#decorarea gradinii #coronite #ghirlande #oua sclipitoare

Cum sa decorezi gradina de Paste

O petrecere sau pur si simplu o masa cu doar cativa musafiri de Paste necesita pregatiri speciale. Poti pastra spiritul acestei sarbatori prin bucate si traditii, dar poti sa-i oferi si un plus de fler prin modul in care decorezi gradina de Paste.

Sarbatoarea Pastelui are si origini pagane, motiv pentru care are o alta data in fiecare an. Ziua de Paste este sarbatorita anual in prima duminica de dupa prima luna plina care apare dupa sau chiar odata cu echinoctiul de primavara. Include aceasta simbolistica a primaverii in decoratiunile care iti pot infrumuseta gradina cu prilejul Sarbatorilor Pascale. Iata cele mai simple moduri de a decora gradina de Paste:


Coronite si ghirlande de Paste

Coronitele si ghirlandele pentru decorarea gradinii pot include orice flori de primavara si chiar elemente de bricolaj, din hartie colorata, daca vremea permite o masa in aer liber.


Cosuri de oua sclipitoare

Ouale rosii sunt adesea centrul mesei de Paste, dar pentru decorarea mesei in gradina, poti opta pentru oua decorative, vopsite in culori mai putin conventionale, cu un adaos de stralucire.


Decoratiuni cu flori si fructe

Adauga si cateva fructe in orice buchet de flori asezat pe veranda sau pe mobilierul din gradina. Jumatatile de citrice, in special grepfrutul rosu, adauga un strop de prospetime pentru aranjamentele florale de Paste.


Iepuri de gradina in locul piticilor

Fara prea mult efort, poti gasi in cele mai multe hipermarketuri si decoratiuni cu adevarat special pentru gradina ta, pe care le poti utiliza in fiecare an. Inlocuieste clasicii pitici de gradina cu iepuri si vei impresiona cu siguranta atunci cand ai musafiri de Paste si ii inviti sa-ti admire gradina.


Cosuri de Paste in copaci

Create din rafie sau chiar din hartie, cosurile cu diferite decupaje din hartie colorata pot fi un element decorativ excelent pentru copacii din gradina. Foloseste si oua de hartie in ele, astfell incat sa poata fi agatate si pe ramuri foarte subtiri.


Clopotei de vant cu fluturi

Daca ai deja clopotei de vant in gradina, decupeaza fluturi din hartie colorata si lipeste-i temporar pe tuburile clopoteilor. Foloseste un lipici pe baza de apa, pentru a nu lasa urme inestetice pe tuburile metalice sau de bambus.

Sursa foto: hgtv.com, kaccents.com, sdellie.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare