Amenajarea gradinii

#pasari #gradina #amenajare gradina #plante gradina #pasari gradina #sfaturi gradinarit

Cum sa amenajezi o gradina care sa atraga pasarile

Ce poate fi mai frumos decat sa te trezesti dimineata, ascultand ciripitul pasarilor? Pentru a avea parte de o asemenea experienta, insa, trebuie sa faci in asa fel incat sa atragi pasarile in gradina ta. Asadar, este nevoie sa amenajezi gradina de asa maniera incat sa fie atragatoare pentru zburatoare! Iata cateva ponturi pentru a reusi sa-ti trezesti gradina la viata.


Conditii optime pentru pasari

Daca le oferi hrana, apa si un loc pentru a-si face cuib, pasarile vor fi prezente in gradina ta. Astfel, poti pune mici recipiente cu apa in preajma plantelor, pentru a motiva pasarile sa se opreasca in gradina ta. In plus, poti monta casute pentru pasarele in copaci.

De asemenea plantele pe care le alegi pentru gradina sunt importante, intrucat unele sunt mai atragatoare pentru pasari decat altele. Pasarile mici sunt foarte atrase de plantele colorate, precum Yucca, iris, fag, lavanda, rozmarin.

Plantele care produc seminte sau nectar sunt irezistibile pentru vrabiute. De asemenea, nu uita ca nu doar florile sunt atractive pentru pasari, ci si copacii!


Plante pe care le poti cultiva in gradina

Vita de vie

O alegere inspirata, daca iti doresti sa auzi ciripitul pasarilor in fiecare dimineata, este vita de vie. Vrabii, pitigoi, fluturi, mierle sunt doar cateva dintre pasarile care iti vor incanta diminetile. Vita de vie este inalta, asa cum prefera pasarile, fiindca astfel se simt protejate.


Yucca

Aceasta planta decorativa este foarte apreciata si atrage foarte multe pasari in gradina ta. Florile au marime medie, sunt intens parfumate si sunt formate din sase petale de culoare alba sau galbena. Ulterior, din flori se formeaza un fruct, sub forma unei capsule. Acesta este plin cu seminte, asadar reprezina o sursa de hrana pentru pasari.


Iris

Aceasta floare delicata atrage fluturii si pasarile, datorita mirosului puternic.


Florile de tei

Mirosul puternic al florilor de tei este ideal pentru a atrage pasarile in gradina ta. In plus, nectarul din florile alb-galbui atrag albinele. De asemenea, teiul este ideal pentru ca pasarile sa isi faca cuib.


Levantica

Aroma florilor de levantica atrage pasarile in gradina. Plantele pot ajunge la 50 cm latime, asadar distanta de plantare trebuie sa fie de cel putin 35 cm. Astfel vor avea suficient spatiu pentru a crea un gard viu, atragator pentru pasari.



Sursa foto: organicguide.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului