Amenajarea gradinii

#gradina urbana #amenajare gradina urbana

Cum sa amenajezi o gradina urbana uimitoare intr-un spatiu mic

Stai la casa, insa aceasta este situata intr-o zona urbana aglomerata, iar spatiul tau este destul de limitat si, in ciuda acestui fapt, iti doresti sa ai si tu o gradina uimitoare? Chiar si spatiile mici sunt perfecte pentru amenajarea unor gradina geniale si incantatoare. Ai nevoie de putina imaginatie si pasiune. Iata cateva sfaturi de amenajare a gradinii intr-un spatiu mic:


1. Pavajul

Pentru crearea unei gradini intr-un spatiu mic, trebuie sa te gandesti in primul rand la metode care te ajuta sa oferi un efect de marire. Asadar, pavajul pe care il alegi trebuie sa fie cat mai dechis si sa ajute la crearea vizuala a unui spatiu mai mare. Pavajele care sunt formate din bucati mari de piatra sunt ideale pentru amenajarea gradinilor in spatii mici. Acestea se plaseaza la distante destul de mari pentru a crea ideea de spatiu cat mai larg.


2. Gratarul

Chiar daca dispui de un spatiu destul de limitat, dintr-o gradina urbana nu trebuie sa lipseasca gratarul. Aceasta zona poate fi separata de restul gradinii printr-un panou inalt, cu un design inedit si futurist. De asemenea, pentru a economisi spatiu in gradina ta, poti sa optezi pentru un gratar mobil, pe care sa il scoti in gradina doar atunci cand ai nevoie de el.


3. Plantele

Pentru ca mediul urban este unul destul de toxic, multe dintre plante nu vor rezista. Asadar ai nevoie de niste plante foarte rezistente pentru gradina urbana. Cele mai potrivite ar fi plantele suculente, care rezista la medii destul de variate si, in plus, pot da o pata de culoarea gradinii tale prin cromatica lor atat de diversificata.

Deoarece spatiile gradiniilor urbane sunt destul de limitate, recomandat ar fi sa optezi pentru ghivecele de flori mari si putine.


4. Coltul de relaxare

Nu in ultimul rand, dintr-o gradina urbana nu trebuie sa lipseasca coltul de relaxare. Acesta este format din cateva scaune si o masa, de preferat din lemn sau rattan. Ai grija la dimensiunile acestora, deoarece nu trebuie sa ocupe jumatate din gradina atat de mica.

Sursa foto: homelife.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului