Amenajarea gradinii

#piscina #piscina nefolosita #pisicina sera #depozitare piscina

Ce poti sa faci cu o piscina nefolosita

Ai prefera ca, in locul piscinei din curtea ta, sa existe mai degraba un spatiu de depozitare sau mai mult loc pentru a-ti extinde gradina? Toate aceste deziderate pot deveni realitate, daca stii cu siguranta ca piscina iti este complet nefolositoare.


Multe persoane constata, in timp, ca piscina pe care si-au dorit-o initial nu este utilizata suficient de mult, incat sa merite costurile si eforturile de intretinere. Daca acesta este si cazul tau, atunci a sosit momentul sa ii gasesti noi intrebuintari, mai practice sau mai estetice. Iata ce poti sa faci cu o piscina nefolosita, pentru o curte functionala si atractiva in acelasi timp!

1. Piscina transformata in spatiu de depozitare

Daca piscina de care dispui este suficient de incapatoare, o poti transforma intr-o pivnita, construind deasupra ei peretii si acoperisul necesar. In cazul in care nu vrei sa te angajezi intr-un asemenea proiect complex, acoper-o pur si simplu si monteaza o scara pe care sa poti cobori in bazin. Aici poti depozita multe obiecte necesare casei.

2. Piscina transformata in sera

O alta solutie foarte practica este sa transformi vechea piscina in sera. Iti poti creste in conditii optime legumele si fructele, cu atat mai mult cu cat bazinul este cel mai probabil pozitionat in plina expunere la soare.

3. Piscina transformata in spatiu de crestere a pasarilor

Te-ai gandit pana acum sa faci o minicrescatorie de gaini sau prepelite (apreciate pentru proprietatile benefice ale oualor)? Poate ca piscina pe care oricum nu o mai folosesti sa iti ofere spatiul necesar de crestere a pasarilor, daca ii montezi un acoperis si o amenajezi ca pe un cotet obisnuit.

4. Piscina transformata in iaz

Una dintre cele mai populare solutii de transformare a unei piscine nefolosite este iazul. Aceasta optiune ecologica iti ofera posibilitatea sa iti amenajezi propriul mediu acvatic incantator, cu plante acvatice si pestisori. De pilda, o piscina obisnuita se poate transforma intr-o "casa" minunata pentru pestii Koi, la fel de crescut ca pestii aurii, dar mult mai spectaculosi.

Sursa foto: tapja.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului