Amenajarea gradinii

#gazon #plante #flori #musetel #cimbrisor #amenajarea gradinii # cum sa plantezi gazon

Te-ai saturat de gazonul clasic? Iata cu ce il poti inlocui

Te-ai saturat de felul in care arata gazonul clasic, nu mai vrei sa tunzi iarba atat de des si nici sa fii atat de precaut cu ingrijirea? Avem o veste buna pentru tine! Exista o multime de alternative pe care le poti folosi in locul gazonului clasic. Toate arata foarte bine si sunt si mai usor de intretinut decat iarba.

1. Gazon de musetel

Poate ca ti se pare ciudat sa semeni musetel pentru a obtine gazon, insa ar trebui sa stii ca aceasta planta medicinala indragita este excelenta pentru o peluza, deoarece se dezvolta rapid si formeaza un covor verde foarte frumos. In plus, nu necesita atat de multa atentie din partea ta, deoarece museteleul este o planta destul de rezistenta, iar mirosul delicat al inflorescentelor va invalui aerul in cel mai placut mod cu putinta. Gazonul de musetel se dezvolta cel mai bine in zonele insorite ale curtii si gradinii, unde solul este usor.


Citeste si:

Flori de orhidee care imita animale


2. Gazon de cimbrisor

Cimbrisorul sau cimbrul salbatic este o alternativa excelenta pentru gazonul clasic. Plantele ajung la o inaltime de aproximativ 10 cm si infloresc din iunile pana la sfarsitul lunii septembrie. Florile sunt maruntele si au o culoare roz care iti transforma curtea sau gradina intr-un peisaj de vis. In general, cimbrisorul nu este potrivit pentru semanarea in zonele intens circulate, dar il poti cultiva acolo unde nu prea obisnuiesti sa calci iarba.



3. Trifoi alb

Gazonul clasic mai poate fi inlocuit si cu trifoi alb. Acest tip de gazon se insamanteaza foarte usor, rata de dezvoltare a trifoiului este mare si nu va mai trebui sa-ti faci griji in privinta tunsului, deoarece plantele raman aproape de nivelul solului. Trifoiul alb are o rezistenta mai mare decat cea a gazonului clasic si face fata cu brio perioadelor de canicula, dar, la fel ca mixul de gazon, te poti confrunta cu zone golase si uscate. Daca alegi varianta trifoiului alb, ar trebui sa stii ca florile albe emana un miros dulceag, care atrage insectele, in special albinele.

Sursa foto principala: potagerblog.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului