Amenajarea gradinii

#gazon #plante #gradina de legume #curti #legi gradinarit #amenzi proprietari gradina #legi gradina

Cele mai stupide legi despre gradinarit si gradini

Ai putea crede ca gradinaritul si gradinile personale reprezinta ultimul domeniu la care autoritatile se gandesc atunci cand vine vorba despre legi, insa realitatea ne arata ca lucrurile nu stau chiar asa. Dimpotriva, in unele colturi ale lumii, gradinarii se confrunta cu adevarate probleme din cauza legilor stupide sau pur si simplu surprinzatoare pe care autoritatile le implementeaza.


Fara gradini de legume in curte

Intr-o localitate din Florida, Miami Shores, oamenii nu mai au voie sa-si infiinteze gradini de legume in curte, pe motiv ca acestea strica aspectul estetic al zonei. Un cuplu de gradinari care nu s-a supus legii a fost nevoit sa plateasca suma de 50 de dolari pentru fiecare zi in care gradina lor de legume a continuat sa existe dupa adoptarea legii.

Amenzi usturatoare pentru gazonul neingrijit

In statul american Utah, proprietarii de curti si gradini care nu isi ingrijesc corespunzator gazonul primesc amenzi usturatoare din partea autoritatilor vigilente. O batranica de 70 de ani a ajuns in catuse in fata judecatorului pe motiv ca gazonul ei nu a fost udat si s-a uscat. Abia dupa ce presa locala a aflat de caz si opinia publica a cerut clementa, autoritatile au decis sa nu o pedepseasca pe batranica pentru gestul ei incalificabil.

Plantele fara descriere, interzise

In Marea Britanie, o tara cu gradini publice si private absolut uimitoare, diversitatea plantelor cultivate ar putea fi mult mai mica in viitor, odata cu adoptarea unei legi care prevede ca fiecare planta sa aiba o descriere ampla, care sa includa detalii despre marime, culoare, caracteristicile frunzelor, caracteristicile de plantare si alte informatii despre ingrijire. La cat de vasta este flora din Marea Britanie, un astfel de proiect ar necesita foarte mult timp pentru a fi pus in aplicare, ceea ce inseamna ca pana atunci plantele fara descriere nu au voie sa mai fie cultivate.

Fara vaci si oi in gradina in zi de duminica

In unele localitati din statul american Michigan, legea permite ca vacile si oile sa pasca iarba din parcurile si gradinile publice, cu conditia sa nu fie zi de duminica.

Interzis la conflicte cu hotii din gradina

Din primavara lui 2013, in Marea Britanie exista o lege care le interzice proprietarilor sa se incaiere cu hotii daca ii prind la furat in gradina, in curte sau in sopron. Englezii considera ca legea ii impiedica sa isi protejeze gradina si bunurile din gradina de hoti, dar petitiile lor nu au fost luate in considerare de autoritati.

Sursa foto:kgi.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului