Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #mozaic #mozaic gradina

Cum sa realizezi mozaicuri artizanale uimitoare pentru gradina

Decorul gradinii nu inseamna doar plante superbe si mobilier uimitor si relaxant. Acest spatiu are nevoie si de detalii micute, care dau culoare si viata. Mozaicurile sunt cele mai noi elemente decorative pentru gradina. Acestea creeaza un efect cromatic superb si ajuta si la protejarea gazonului in zonele sensibile. Realizarea acestor mozaicuri poate fi, totodata, si o activitate relaxanta de dupa-amiaza pentru un gradinar pasionat.

Iata cum poti confectiona singur mozaicuri artizanale pentru o gradina surprinzatoare si vibranta:

Materialele de care ai nevoie:

  • tava rotunda de copt
  • hartie adeziva transparenta
  • vaselina
  • vesela colorata, pietre, scoici, bucati de portelan sau cristale
  • ciment
  • o plasa de sarma

Cum se realizeaza mozaicurile pentru gradina:

Mai intai, pune-ti ochelarii de protectie si sparge o farfurie de portelan intr-un sac de panza pentru a nu sari cioburile. Daca ai un aparat special de taiat mozaicul, ar fi si mai bine, deoarece munca ta va fi mult mai rapida.

Repeta aceasta operatiune pana cand obtii toate piesele de care ai nevoie. Cioburile trebuie sa fie cat mai variate, atat in ceea ce priveste culoarea, cat si dimensiunea.

Pune tava de copt peste hartia adeziva transparenta si cu ajutorul unui creion traseaza forma acesteia. Taie apoi hartia adeziva si lipeste pe ea toate piesele de mozaic, insa ai grija ca acestea sa fie cu fata in jos. Apasa pe fiecare piesa, astfel incat aceasta sa se lipeasca perfect. Ai grija, de asemenea, sa lasi suficient spatiu intre mozaicuri.

Unge tava de copt cu vaselina, asaza in ea cercul de hartie cu partea adeziva in sus si umple-l cu ciment. Taie o bucata de plasa de sarma si asaz-o in centrul tavii. Umple din nou cu ciment si lasa apoi mozaicul sa se usuce cel putin 24 de ore.

La final, indeparteaza banda de mascare si intoarce tava. Rezultatul va fi un mozaic artizanal uimitor care iti va infrumuseta rapid gradina cu designul sau viu colorat, energic, extravagant si inedit.

Sursa foto: estiloydeco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului