Amenajarea gradinii

# legume august # plantare legume august #legume gradina #plantare legume #august #legume

Ce legume poti planta in gradina in luna august

Exista multe culturi diferite care se pot planta in luna august pentru recoltare in toamna sau iarna. Iata cateva dintre acestea.

Culturi din familiile brassica sau cole

Plantele din familiile brassica sau cole sunt perfecte pentru a fi plantate in august. Astfel, brocoli, varza, conopida, kahrrabi sau varza de Bruxelles se fac foarte bine pana in toamna. Ele se planteaza din material saditor, adica rasaduri, si nu din seminte. Daca se planteaza samanta, nu va fi timp suficient pentru dezvoltare.

Kale sau varza furajera

Toate soiurile de varza apartin de fapt familiei brassica, dar kale este un pic diferita si merita o discutie separata. Kale este una dintre cele mai rezistente plante care se pot creste pana in toamna sau iarna. Un avantaj al acestei plante este ca inghetul si temperaturile scazute ii schimba aroma considerabil, facandu-o mai dulce si mai placuta la gust. Kale se poate planta atat prin insamantare, cat si prin rasaduri.

Salata verde

Salata este una dintre cele mai abundente culturi din toamna si inceput de iarna. Salata este destul de rezistenta, asa ca temperaturile reci de peste noapte nu o afecteaza prea mult. Un avantaj al salatei de toamna este acela ca nu mai trebuie sa ne luptam cu caldura verii care o poate arde si amara.

Morcovii

Morcovii sunt candidatii ideali pentru recoltele tarzii de toamna si iarna. Pe masura ce temperatura incepe sa scada, morcovul se schimba uimitor - amidonul din planta se transforma in zaharuri, facand morcovii mai dulci si mai gustosi. Luna august este de obicei o luna caniculara, asa ca morcovii vor necesita o atentie deosebita pentru a germina si a avea un start bun.

Spanacul

Spanacul plantat in august este uimitor! El trebuie ferit de frig cu o mica sera sau un cadru si se poate recolta la mijlocul lunii octombrie. Daca se protejeaza corespunzator, recoltarea se poate continua in cantitati mici si in timpul iernii. Primavara, plantele vor deveni foarte productive si vor oferi o recolte bogate pana in luna mai.

Mangoldul sau swiss chard-ul

Mangoldul este o alta planta foarte rezistenta si se trateaza exact ca spanacul. Plantatiile ofera recolte de toamna sau de iarna, iar daca plantele sunt protejate de frig cu o mica sera sau un cadru vor oferi o recolta bogata si in primavara. Recolta de toamna si iarna este una cu frunze mici, in timp ce recolta din primavara are frunzele mult mai mari.

Sfecla rosie

Plantarea timpurie a sfeclei va oferi o recolta consistenta la sfarsitul toamnei. Pentru a avea radacina de sfecla rosie bine dezvoltata si nu doar frunze - care sunt bune pentru salate, plantati-o cat mai timpuriu.

Napi

Napul a fost folosit multa vreme doar ca planta furajera pentru animale si rareori ca hrana pentru oameni. Insa, oamenii de stiinta au imbunatatit gustul napului si varietatea soiurilor, astfel incat azi se poate alege dintr-o gama variata de tipuri de nap. La fel ca si in cazul sfeclei, daca va doriti radacini bine dezvoltate si nu doar frunze, plantati-i cat mai timpuriu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare