Amenajarea gradinii

# amenajare gradina casa #transformare gradina #gradina casa #design gradina #amenajare gradina #gradina

9 idei care iti vor transforma gradina intr-un paradis

O gradina spectaculoasa iti poate influenta destul de mult starea psihica. Nu doar ca vei avea o priveliste de vis atunci cand te vei trezi dimineata, dar te vei putea bucura din plin de beneficiile pe care ti le aduce timpul petrecut in mijlocul naturii. Oricat de mult ti-ar placea sa stai in pat si sa citesti sau sa te uiti la filme, o zi petrecuta in aer liber te va alimenta cu energia necesara pentru a face fata problemelor atunci cand vine momentul. Iata cateva idei care iti vor transforma gradina intr-un paradis!

1. Construieste o bucatarie exterioara

Daca gatitul se numara printre activitatile tale preferate, amenajarea unei bucatarii in aer liber poate fi cadoul pe care il astepti de multa vreme. Foloseste gresie de exterior pentru a delimita spatiul de gatit de restul curtii, reconditioneaza dulapurile vechi ale bunicii pentru a depozita vesela si condimentele de care ai nevoie si construieste un acoperis din lemn pentru a fi, totusi, la adapost. O astfel de constructie ti-ar putea da sentimentul ca te afli intr-unul dintre barurile de la malul marii.

2. Acorda o atentie deosebita amenajarii exterioare

Gradina este spatiul in care te reconectezi cu natura si te bucuri de aerul proaspat. Asadar, daca esti mai degraba incantat de stilul minimalist si de o mare de verdeata, acorda o atentie deosebita decorului natural in locul mobilierului. Planteaza flori si arbori care sa iti aduca linistea de care ai nevoie atunci cand iti petreci timpul in aer liber.

3. Construieste o piscina intre flori

Sigur ai raspuns de multe ori la intrebarea: Ce ai lua cu tine pe o insula pustie? Ca o insula pustie ar putea arata curtea ta daca alegi sa construiesti o piscina inconjurata de flori si verdeata. Cu un baldachin intre copaci si lampi care sa induca ideea de relaxare, zona aceasta ar putea deveni preferata ta in foarte scurt timp. O insula pustie exact la tine acasa. Si asa nici nu mai trebuie sa te gandesti la ce anume sa iei cu tine intr-un astfel de loc.

4. Construieste o fantana

E drept ca sunetul apei dintr-o cascada nu poate fi redat cu exactitate la tine in curte, dar merita sa incerci sa aduci macar o mica parte dintr-un astfel de colt de natura mai aproape de tine. Construieste o fantana care sa se potriveasca in spatiul amenajat in gradina ta si sa creezi astfel un paradis privat.

5. Optimizeaza spatiul pentru jocuri in aer liber

Daca tot iti place sa te bucuri de natura, de ce sa nu petreci cat mai mult timp afara? Ei bine, tot ce trebuie sa faci este sa alegi un loc potrivit pentru a-ti instala jocurile tale preferate. O masa de biliard amplasata intre flori si arbusti e ideala pentru o duminica petrecuta in compania prietenilor.

6. Creeaza locul potrivit pentru un foc de tabara

Fie ca ai adorat iesirile cu prietenii in adolescenta, fie ca ai descoperit relaxarea si distractia din jurul unui foc de tabara la maturitate, acum poti retrai toate amintirile frumoase direct la tine in curte. Cu banci create din piatra si difuzoare ascunse printre ele, astfel incat sa asculti muzica preferata, un foc de tabara aproape de casa ta este oricand o idee buna de distractie.

7. Construieste o casuta in copac

Daca locul iti permite, construieste o casuta in care sa te joci cu copiii tai in zilele libere. Si, pentru a te bucura din plin de acest loc din curtea ta, ai putea sa o ridici impreuna cu cei mici. In cazul in care nu ai in curte un copac potrivit pentru o astfel de constructie, gaseste un loc potrivit pentru a amenaja un loc de joaca pentru copii.

8. Agata un hamac

Cel mai simplu mod de a crea locul potrivit de relaxare este cu ajutorul unui hamac. Amenajat intr-un spatiu cu podele din lemn si cu o masuta langa, poti sta ore in sir in hamac sa te bucuri de soare, sa citesti sau chiar sa dormi in aer liber.

Odata ce ai amenajat gradina pe placul tau, nu-ti ramane decat sa te bucuri de soare si de intalnirile cu prietenii si familia.

Foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului