Amenajarea gradinii

#calandarul gradinarului august 2023 #august 2023 #calendarul gradinarului

August 2023- calendarul gradinarului. Activitati pe care trebuie sa le faci luna aceasta in gradina

August este o luna plina de activitati pentru gradinari, deoarece majoritatea culturilor de fructe si legume ajung la maturitate in aceasta perioada. Este momentul potrivit pentru a te bucura de roadele muncii depuse in gradina in timpul anului si pentru a acorda o atentie sporita ingrijirilor necesare pentru a mentine o gradina sanatoasa si frumoasa. Iata cateva activitati importante pe care trebuie sa le faci in gradina in luna august.

Ingrijirea gradinii de legume

  • Recoltarea culturilor de legume timpurii. August marcheaza sfarsitul recoltarii culturilor de rosii timpurii, a cepei de arpagic si a usturoiului. Este momentul potrivit sa culegi morcovii, telina, ardeii, gogosarii, vinetele, rosiile de vara, castravetii si dovleceii pe masura ce acestea ajung la coacere. Continua sa recoltezi fasolea, cartofii si sfecla. La finalul lunii, recolteaza prazul, ridichile negre, varza si plantele aromatice.
  • Plantarea pentru toamna si primavara. In august, poti sa plantezi semintele pentru ridichi pentru cultura de toamna, dar si seminte pentru rasadurile de salata de toamna. De asemenea, planteaza seminte de spanac, marar si patrunjel pentru cultura de primavara.

Culturile de fructe si legume

  • Recoltarea fructelor. Incepe recoltarea pepenilor rosii si galbeni. Continua recoltarea zmeurei, capsunelor si murilor, iar acum poti incepe sa culegi caisele, prunele coapte si chiar piersicile si nectarinele.
  • Ingrijirea vitei-de-vie. Rarifica frunzele prea dese pentru a permite soarelui sa patrunda la struguri. Efectueaza legaturi acolo unde este necesar. Incepe recoltarea strugurilor timpurii de masa.

Ingrijirea florilor din gradina

  • Inmultirea florilor prin butasi. August este momentul potrivit pentru inmultirea florilor prin butasi. Trandafirii, muscatele, fuchsii si pelargoniile sunt plantele care pot fi butasite in aceasta perioada.
  • Fertilizarea florilor. August este ultima luna din an in care poti adauga fertilizator plantelor din gradina. Aceasta va pregati florile pentru sezonul rece.
  • Plantarea bulbilor pentru primavara. La finalul lunii august, poti sa plantezi bulbii de lacramioare si ghiocei, astfel incat sa te bucuri de ele in primavara urmatoare.
  • Tunderea ornamentala. Efectueaza o tundere ornamentala pentru arbustii decorativi sau gardurile vii pentru a mentine forma si aspectul dorit.

Ingrijirea gazonului

  • Taierea regulata a gazonului. Gazonul trebuie tuns regulat in aceasta perioada.
  • Udarea corespunzatoare. In perioadele secetoase, asigura-te ca gazonul este udat abundent. Ideal ar fi sa uzi gazonul seara dupa apus sau dimineata devreme, la prima ora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului