Amenajarea gradinii

#gazon #intretinere gazon

Misterele intretinerii gazonului perfect - afla cum sa ingrijesti peluza ta

Cu totii visam la un gazon asa cum il putem admira in reviste: verde, dens, fara buruieni, perfect drept si fara sa iasa un fir de iarba! Cu toate acestea, gazonul perfect nu poate fi improvizat asa. Intr-adevar, este important sa stii de ce are nevoie pentru a inflori daca vrei sa straluceasca. Tunsul gazonului: sfaturile noastre sezon de sezon

 

Pentru intretinere gazon este necesara taierea regulata a firelor de iarba pentru a mari densitatea si omogenitatea gazonului prin stimularea dezvoltarii lastarilor.

Prima taiere a gazonului trebuie facuta cand riscul de inghet a trecut. In mod traditional, cosirea este recomandata incepand din primavara, pe la sfarsitul lunii martie sau inceputul lunii aprilie. Mentionam ca iarba uscata va fi mai usor de cosit decat iarba umeda: de aceea, cel mai bine este sa cosesti dimineata tarziu sau dupa-amiaza devreme, cand vremea este frumoasa si insorita.

De la sfarsitul lunii martie pana la inceputul verii, apoi din 15 septembrie pana la sfarsitul lunii octombrie, tunzi gazonul o data sau de doua ori pe saptamana intre 3 si 5 cm inaltime in functie de aspectul dorit. 

In perioadele uscate si fierbinti, creste inaltimea de cosire (8 pana la 10 cm) pentru ca solul sa isi pastreze mai bine umiditatea. In aceasta perioada, practica mulcirea. 

Pentru a obtine inaltimea ideala a gazonului intr-un mod simplu si practic, asigura-te ca o tai la fiecare tundere cu o treime din inaltimea sa. Daca e nevoie poti apela chiar la o firma de amenajari spatii verzi.

Udarea gazonului

Ierburile de gazon dezvolta un sistem radicular fin, fibros, care reprezinta aproximativ 70% din masa totala a plantei. Se recomanda udarea gazonului in ploaie fina, astfel incat apa sa se infiltreze pana la 10 cm adancime in sol si, prin urmare, sa beneficieze toate radacinile. Uda sistematic dupa utilizarea intensiva a gazonului.

Fertilizarea gazonului

Datorita densitatii frunzisului sau care reprezinta o suprafata considerabila si cresterii sale rapide, gazonul atrage foarte multi nutrienti din sol. Fertilizarea adecvata si bine dozata creste densitatea gazonului, il inverzeste din nou si ii permite sa dezvolte un sistem radicular solid, ceea ce ii permite sa tolereze mai bine seceta de vara.

In concluzie, nu e nimic complicat in a intretine peluza ta verde. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi pasii sau sa apelezi la o firma de specialitate. Acest material a fost conceput/scris/realizat de agentia de marketing campaigns ce ofera si servicii de implementare facebook pixel.

FOTO: peisagistica-shri.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului