Amenajarea gradinii

#mobilier de gradina #amenajare gradina #gradina

5 idei de amenajare exterioara cu seturi de mobilier de gradina

In anotimpul cald, locul preferat al tuturor membrilor familiei tale este, cu siguranta, curtea casei. Aici poti crea o adevarata oaza de liniste si relaxare daca alegi un set de mobilier pentru gradina  adecvat stilului si nevoilor voastre. Doar imagineaza-ti cat de placut va fi seara, dupa ce te intorci de la locul de munca sau de la scoala, sa servesti masa alaturi de toti cei dragi, intr-o atmosfera primitoare. Daca vrei sa aduci acest vis la realitate, ai nevoie doar de o masa, scaune sau fotolii pentru exterior, de cateva ghivece cu plante decorative si o ghirlanda luminoasa. Terasa ta va arata ca in filme cu un minim de efort!

Cum sa alegi mobilierul de terasa potrivit?

Daca nu ai idee de unde sa incepi proiectul tau de amenajare, iti venim in ajutor. Poti opta intre cinci stiluri de decorare, mai precis: natural, clasic, romantic, modern si esential. Iti aratam, pas cu pas, cum sa trebuie sa combini elementele pentru un aspect ideal! Cel mai important este sa alegi un set de mobilier de gradina estetic si functional care sa corespunda nevoilor tale si sa-l accesorizezi urmand trucurile si sfaturile noastre.

Seturi de terasa in stil natural

Daca iti doresti ca spatiul tau sa fie simplu, linistit si confortabil, atunci stilul natural te caracterizeaza! Mobila de exterior este produsa din lemn de culoare deschisa pentru a crea o conexiune cu natura si a echilibra viata de zi cu zi. Se descrie prin culori neutre, jocuri de texturi si materiale in forme simple. Odata ce ai ales setul de mobilier de gradina perfect, nu uita sa optezi pentru perne de exterior si paturi din textile naturale, precum bumbac, in sau iuta.

Masa cu scaune de terasa in stil clasic

Culorile armonioase si luminoase, materialele nobile si modele sobre sunt caracteristice unui stil clasic. Este un stil foarte apreciat, deoarece este elegant, mereu la moda. Un set de mobilier de gradina potrivit acestui stil este confectionat din plastic sau ratan si se va combina perfect in curtile cu gard viu, plante decorative, tufisuri ingrijite si decoratiuni de exterior. Se asociaza cu nuante de auriu si caramel si materiale placute la atingere cu modele geometrice minimaliste.

Set de mobilier pentru terasa in stil romantic

O veranda in nuante deschise si dusumea contrastanta este foarte fermecatoare, intima si… romantica. Creeaza o atmosfera senina de care sa nu te plictisesti niciodata cu un set de mobilier de gradina care sa contina canapele si masuta! Alege materiale naturale, marmura, piatra decorativa in nuante de bej, ornamente metalice aurii, textile rafinate si podea din lemn de nuc sau stejar pentru a intregi vizual spatiul.

Mobilier pentru gradina in stil modern

Pentru persoanele ce apreciaza un aspect reinventat, ce imbina elemente naturale si industriale (metal, piatra, caramida), stilul modern este potrivit pentru ele! Acesta este un mod nou de a asocia motivele vegetale cu liniile sobre in nuante de gri si negru. Alege cu incredere elemente decorative confectionate din metal si ciment, textile grele impletite, cat si plante curgatoare.

Mobilier de curte esential

Atunci cand iti doresti sa ai un spatiu foarte practic, rezistent si simplu apelezi la gamele esentiale de mobilier! Acesta este confectionat din nuante neutre, special pentru a se adapta oricarui balcon, terase sau gradini. Se personalizeaza in functie de preferintele fiecaruia, cu decoratiuni retro sau feminine, cu flori colorate si lampi solare.

Asadar, mobilierul de gradina are un rol important in crearea unui spatiu potrivit pentru odihna si distractie. Indiferent de stilul de amenajare pentru care optezi, important este sa petreci cat mai mult timp in aer liber alaturi de persoanele drage. Cu un pic de imaginatie, orice balcon, terasa ori gradina va fi un adevarat sanctuar de relaxare.

FOTO: elements.envato.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului