INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Amenajarea gradinii

#ingrasamant #frunze #amenajare gradina #decoratiuni gradina #decoratiuni halloween

6 intrebuintari practice pentru frunzele de toamna

Odata cu sosirea toamnei, frunzele copacilor din curtea si din gradina ta au inceput sa se adune in straturi colorate, tot mai stufoase, pe care iti poate fi greu sa le indepartezi. Daca nu te induri sa le arunci la gunoi, iata cateva intrebuintari practice pe care le poti da frunzelor uscate de toamna!



1 Fa carari prin gradina


Aceasta este cea mai simpla metoda de a folosi frunzele uscate, intrucat nu necesita maruntirea acestora. Ce poti face, asadar? Nu trebuie decat sa amesteci frunzele uscate de pe jos cu pietris sau cu aschii de lemn pentru a crea carari solide prin gradina ta.


2 Creeaza mulci


Bucatile marunte de frunze uscate pot constitui materia prima ideala pentru un mulci organic. Aceste frunze pot limita dezvoltarea buruienilor si pot retine umezeala. De asemenea, pe masura ce se descompun, frunzele uscate vor imbogati si calitatea solului.

Inainte de a pregati mulciul, asigura-te ca ai maruntit cum trebuie frunzele de toamna, intrucat cele intregi sau bucatile mai mari pot bloca apa si vor determina uscarea plantelor. In plus, nu sufoca plantele cu frunze uscate - permite-le sa respire, limitand acoperamantul la o grosime de doar cativa centimentri.


3 Amesteca frunze cu pamant


Daca nu intentionezi sa iti protejezi florile sau cultura de legume pe timp de iarna , amesteca frunzele cu pamantul din gradina. Pe masura ce se descompun, frunzele uscate de toamna vor imbogati solul cu substante nutritive, vor mari continutul de materie organica din acesta, fapt care se va traduce prin mai putina munca la sosirea primaverii.

Desi frunzele uscate vor crea azot, expertii in domeniu sugereaza adaugarea unor ingrasaminte cu eliberare treptata de nitrogen, pentru a accelera descompunerea frunzelor.


4 Imbogateste compostul


Daca dispui deja de o cantitate generoasa de compost, il poti imbogati cu ajutorul frunzelor uscate maruntite. Poti folosi si frunze intregi, insa tine cont de faptul ca, in acest context, acestea se vor descompune mai greu. Frunzele au un aport deloc de neglijat de carbon, necesar pentru a obtine un echilibru intre nivelul acestuia si al azotului astfel incat rezultatul sa fie un compost de calitate.


5 Hraneste-ti peluza


Odata ce frunzele uscate s-au descompus, rezultatul poate fi folosit pentru a-ti "hrani" peluza. Un strat subtire de frunze maruntite poate fi util pe timp de iarna, intrucat va oferi substante nutritive ierbii de pe peluza. Nu le lasa, insa, pe toata durata iernii, intrucat poti avea suprriza sa constati ca efectul a fost cel contrar asteptarilor! Tine cont de faptul ca prea multe frunze vor sufoca peluza, cu atat mai mult atunci cand sunt acoperite de un strat de zapada.


6 Creeaza decoratiuni eco de Halloween


De ce sa dai fuga la magazin cand iti poti confectiona propriile decoratiuni de Halloween chiar din frunzele uscate din gradina? Foloseste-le pentru a decora creatiile personale din carton sau hartie, profitand de coloritul frumos al frunzelor de toamna. De asemenea, le poti utiliza cu incredere si pentru a confectiona decoratiuni de Craciun.

Sursa foto: billfrymire.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului