Amenajarea gradinii

#hamac #terasa #gradina #covor #amenajare gradina #amenajare terasa #mobilier terasa

5 idei pentru reamenajarea terasei, in perioada verii

Vremea calda de afara transforma terasa in cel mai populat loc al sezonului. Bucataria, sufrageria si chiar dormitorul pierd teren in fata zonei amenajate in fata casei. Intrucat petreci atat de mult timp in curte, este recomandat sa iei in calcul o reamenajare a acestei zone, astfel incat sa devina mult mai confortabila pentru intreaga familie. Iata cateva idei care te pot ajuta sa imbunatatesti aspectul curtii tale!


1. Adauga un covor pe terasa

Un covor in mijlocul terasei va face ca locul sa devina mai intim si mai primitor. In acest sens, poti alege un covor colorat ori unul care sa imite iarba. Pentru ca designul sa fie complet, este important ca podeaua sa fie din lemn sau din piatra. Astfel, va rezista la cele mai dure conditii meteorologice si va crea si un decor inedit.


2. Lumineaza camera

Pentru a petrece seri romantice in curte, specialistii in amenajari exterioare recomanda folosirea unor sisteme de iluminat, astfel incat sa creezi o atmosfera de vis. Pentru aceasta, poti folosi lampioane, spoturi de lumina sau diferite candele handmade pe care sa le agati in copaci.


3. Foloseste accesorii pentru masa si scaune

Husele si pernele pentru scaune, precum si fetele de masa, imbunatatesc aspectul general al terasei si transforma locul intr-un spatiu confortabil. Pentru ca accesoriile sa fie mai trainice, este indicat sa le alegi pe cele cu tesaturi rezistente la apa.


4. Utilizeaza obiecte de mobilier mici

Mobilierul joaca un rol important in amenajarea terasei, de aceea alegerile pe care le faci sunt foarte importante. Pentru a reimprospata aspectul terasei, in aceasta vara, poti alege sa folosesti obiecte de mobilier mici, astfel incat sa ai mai mult spatiu.


5. Amplaseaza un hamac pe terasa

Hamacul este simbolul zilelor lenese de vara, in care nu iti doresti altceva decat sa stai sa te relaxezi, ascultand muzica sau citind. Un hamac schimba designul curtii tale si transforma zona intr-un spatiu de relaxare si odihna. In functie de spatiul pe care il ai pe terasa, poti alege un hamac simplu sau unul cu baldachin.



Sursa foto: fancyhomedesign.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare