Sfaturi culinare

#irish bread #paine irlandeza #paine

Reteta irlandeza pentru paine. Nu e nevoie de drojdie si nici de framantare

Irish Bread este o paine pe care o poti face rapid, fara drojdie, folosind in locul sau bicarbonat de sodiu. De asemenea, acest tip de paine nu necesita framantare.

 

Pentru preparare vei avea nevoie de:

  • 400-450 g faina alba
  • ½ lingurita bicarbonat
  • ½ lingurita lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml lapte batut
  • 50-70 ml apa

Amesteca intr-un bol faina, bicarbonatul, praful de copt, sarea si zaharul. Adauga apa si laptele, apoi omogenizeaza amestecul. ATENTIE! Nu necesita framantare, ci omogenizare.

Transfera aluatul pe masa, presarata in prealabil cu faina, si modeleaza aluatul in forma rotunda. Cresteaza o cruce, apoi pune aluatul intr-o tava rotunda tapetata si lasa la dospit 45 de minute.

Transferi pe masa bine presarata cu faina si modelezi rapid o paine rotunda (nu framanti!). O crestezi in cruce, apoi o pui intr-o tava cu hartie de copt si o lasi la dospit 45 de minute. In cuptorul preincalzit, coace paine timp de aproximativ 40 de minute, la 170-180 ℃.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului