Sfaturi culinare

# consum sorici de porc # beneficii sorici de porc #sorici de porc #sorici

Soriciul de porc, o delicatesa cu beneficii numeroase pentru sanatate, dar deloc prietenos cu silueta

A mai ramas putin pana la Craciun, moment in care romanii se rasfata cu delicatese specifice meselor de sarbatoare. Printre toate bunatatile adaugate pe masa de Craciun, exista una care este deosebit de sanatoasa. Este vorba despre deliciosul sorici.

Soriciul de porc, valori nutritionale

Soriciul de porc este deosebit de sanatos, fiind bogat in minerale. 100g de sorici de porc contine 30mg de calciu, 11 mg de magneziu, 85 mg de fosfor si 127 mg de potasiu.  

Este important sa stii ca soriciul de porc are o valoare calorica foarte mare. 100 de grame de sorici este echivalenta cu 544 de calorii. De asemenea, in 100 de grame de sorici sunt regasite 61,3 g de porteine si 31,3 grame de grasimi. Pe de alta parte nu contine deloc fibre si carbohidrati.  

Soriciul de porc, numeroase beneficii pentru sanatate

Soriciul contine acid oleic, acid pe care îl regasim si în uleiul de masline si care este benefic pentru sanatatea inimii, potrivit csid.ro.

Soriciul de porc poate fi consumat fara probleme de catre persoanele diabetice, deoarece nu contine carbohidrati, ceea ce nu duce la cresterea nivelului glicemiei.

Soriciul are un continut bogat de colesterol, ceea de duce la redobandirea elasticitatii pielii si sprijina sanatatea oaselor si articulatiilor. Prin urmare, acesta poate fi consumat cu incredere de persoanele care au probleme cu articulatiile.

De asemenea, fiind bogat in sodiu, soriciul de porc sprijina functia cerebrala, ajuta la reglarea absorbtiei glucozei si previne retentia de apa din organism.

Cat sorici de porc poti consuma intr-o zi

Insa, in ciuda tuturor beneficiilor pe care le are pentru sanatate, nu trebuie sa uiti ca soriciul este deosebit de caloric. Prin urmare, nu ar trebui sa consumi mai mult de 50 de grame zilnic.

Este indicat ca soriciul sa fie consumat ca si gustare, intre mese, mai ales ca tine si de foame. Este gustarea ideala nu doar in perioada iernii ci si in restul anului.  

Cand NU trebuie sa consumi sorici de porc

Soriciul de porc este contraindicat persoanelor care au tensiunea arteriala mare sau au colesterolul marit. 

De asemenea, din cauza cantitatii mari de graimi, soriciul nu este indicat nici persoanele hepatice sau celor care sufera de afectiuni biliare sau pancreatice, fiind greu de digerat pentru acestea si ducand la neplaceri precum crampe, contipatie si greata.   

ATENTIE!

Soriciul din comert contine cantitati mari de sare. Daca nu ai de unde sa cumperi sorici din surse naturale, este sa il tii in apa timp de cateva ore, apoi sa-l cureti foarte bine si sa-l pui tu intr-o saramura preparata in casa, cu putina sare si aromele dorite.

FOTO: macelariaghita.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului