Sfaturi culinare

#paine # paine de casa #paine cu branza #retete paine #paine fara dospire #paine cu bere #paine cu lapte batut #paine cu dovlecel #preparare paine

Painea de casa, un rasfat la indemana oricui: 3 retete fara dospire, gata in mai putin de o ora

2. Paine cu dovlecel si nuci

Ingrediente:

  • 3 cani de faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 1 cana ulei vegetal
  • 2 cani de dovlecel ras
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • 1 cana de nuci usor maruntite

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 165 grade Celsius si unge o tava de chec sau cozonac cu ulei, apoi tapeteaz-o cu faina.

Cerne faina si amestec-o impreuna cu sarea, bicarbonatul, praful de copt, busuiocul si oregano intr-un bol.

Separat, bate ouale, adauga uleiul si apoi incorporeaza treptat amestecul de ingrediente uscate. La sfarsit, adauga dovlecelul si nucile si framanta aluatul cu mainile. Pune-l in forme si lasa-l la cuptor circa 40 de minute sau pana cand se rumeneste pe deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare