Potrivit unu studiu efectuat de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC), asupra borsului la plic, din comert, s-a demostrat ca acestea contin numerosi aditivi alimentari periculosi pentru sanatate.
Borsul poate fi preparat foarte usor de orice gospodina. Iata reteta!
Ingrediente pentru bors
- 500g tarate de grau
- 100g paine neagra
- 3 linguri malai
- 5 litri apa
- 1 legatura leustean
- 1-2 crengute de visin (optional)
Cum se prepara borsul
Adauga jumatate din cantitatea de tarate si painea sfarimitata bine intr-o oala emailata cu capac, ce are o capacitate de minim 7 litri. Umezeste bine continutul si lasa-l timp de doua zile la dospit, la temperatura camerei.
Dupa doua zile se adauga restul de tarate, malaiul, leusteanul si crengutele de visin. Toarna peste acestea 5 litri de apa calda. Amesteca zilnic de minim 3 ori, cu ajutorul unei linguri de lemn. Borsul este gata in momentul in care lichidul se lipezeste.
Toarna borsul obtinut in sticle de sticla, curate si pastreaza-l la frigider.
Sursa foto: blogculegume.ro