Sfaturi culinare

#retete paine # paine de casa #paine

Cum sa prepari cea mai buna paine de casa

Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Atunci nu ezita si prepara acasa painea care iti aminteste de copilarie. Iata o reteta simpla dar foarte gustoasa, intocmai precum cele preparate de bunici.

Ingrediente pentru paine

  • 1 kg de faina
  • 75 g drojdie proaspata
  • 1 lingurinta de sare
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 50 g de unt sau ulei de masline
  • 500 ml apa

Cum se prepara painea

Intr-un castron incapator adauga drojdia, sarea, zaharul si toarna putina apa calduta. Dupa ce drojdia s-a topit adauga faina cat sa se ingroase putin. Las-o la dospit.

Intre timp adauga restul de faina intr-un castron. Fa un crater in mijloc si adauga untul si maiaua preparata anterior, dupa ce a stat in prealabil 5-10 minute la dospit. Framanta totul foarte bine si adauga treptat cate putina apa. Cand aluatul este gata trebuie sa nu se lipseasca de maini si sa fie ferm.

Pune aluatul in forma in care doresti sa-l coci si lasa-l sa se dospeasca la caldura timp de 30 de minut, apoi adauga-l la cuptorul incins si coace-l timp de 45-60 de minute.

Sursa foto: thebakerchick.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului