Sfaturi culinare

#gatire miel #alegere miel #carne de miel

Cum sa alegi in mod corect carnea de miel si cum sa o gatesti

Atunci cand se apropie Pastele toata lumea pregateste bucate care mai de care mai gustoase. De pe masa de Paste nu lipseste friptura de miel. Iti vom spune mai jos cum sa alegi in mod corect carnea de miel si cum sa o gatesti astfel incat sa ii surprinzi pe cei care se vor aseza la masa.

 

Cum sa alegi in mod corect carnea de miel si cum sa o gatesti

In primul rand, daca doresti sa cumperi un miel intreg tine cont ca acesta trebuie sa aiba o greutate de 13-14 kilograme dupa taiere. Daca e mai mic inseamna ca este prea tanar si are mult colagen, ceea ce va face carnea sa fie greu de digerat.

Carnea proaspata de miel este de culoare rozalie si foarte elastica la atingere. Daca este lipicioasa inseamna ca este veche. Carnea de la macelarie trebuie sa aiba o stampila care atesta ca mielul a fost sanatos.

De asemenea, si in cazul organelor de miel este necesara o atentie suplimentara. Ele se strica mai repede decat carnea. Miroase-le inainte sa le cumperi si verifica sa nu aiba noduli.

Cum sa gatesti carnea de miel pentru masa de Paste

Ai nevoie de: un kilogram si jumatate de carne de miel (pulpa din spate), o legatura de usturoi verde, 4-5 catei de usturoi, 50 gr de unt, 2 linguri de ulei de masline, 2 foi de dafin, 2 ramurele de cimbru, 100 ml de vin alb, sare si piper.

Carnea se spala cu apa rece si se curata de pielite. Nu se desface de pe os, insa se sparge osul in doua sau trei locuri. Se tapeteaza cu un servetel absorbant. Se unge cu unt si cu ulei si se prepara peste sarea, piperul si verdeata tocata. Se pune totul intr-un vas mare si se lasa la rece timp de o ora. Se incinge cuptorul intre timp si se curata usturoiul, apoi se toaca marunt. Alege o tava potrivita pentru friptura de miel si unge-o cu putin ulei. Presara apoi usturoiu si asaza carnea, apoi adauga vinul indoit cu apa. Se lasa la cuptor pentru 55-65 de minute. Se intoarce friptura si se mai stropeste din cand in cand cu sosul din tava. In ultimele 15 minute se reduce focul. Se serveste cu salata verde sau castraveti murati.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare