Sfaturi culinare

#carne #carne tocata #miel

Cum eviti sa cumperi carne cancerigena. Detaliile la care sa fii atent

De cele mai multe ori, cand cumperi carne sau produse din carne, nu citesti cu atentie eticheta. Te uiti doar la data de expirare si cam atat.

Este o greseala frecventa, dar care are un impact masiv asupra sanatatii. Pentru a sti ce cumperi, citirea si intelegerea etichetei este extrem de importanta. Iar in unele cazuri, scrisul foarte mic, descurajeaza citirea acesteia.

Cu toate acestea, Miroslav Stojsica, un fost inspector veterinar federal, ne sfatuieste sa fim deosebit de atenti la urmatoarele marcaje de pe etichete. 

Primul motiv ca sa nu cumparam carnati, cremwursti, salam si alte mezeluri il reprezinta faptul ca eticheta este marcata cu MSM (carne procesata mecanic). Asta inseamna ca o masina a tocat carnea si a maruntit oasele, care contineau toate urmele de antibiotice, hormoni, metale grele si alte otravuri pe care animalul respectiv le-a consumat pe parcursul vietii.

Acelasi lucru este valabil si in cazul in care produsul contine nitrit, un emulgator care apare pe eticheta cu denumirea de E249, E250, E251 si E252.

Un alt agent continut de multe mezeluri este E407, un compus cancerigen care se “lipeste” de peretii intestinali, creand inflamatii care pot duce la cancerul de colon. 

La o citire atenta a etichetei, vei observa ca multe mezeluri contin arome. Evita-le pe cele care contin glutamat MSG

De asemenea, carnatii, cremwurstii, salamul si pateul contin polifosfati marcati cu E451, E452, E453, care sunt extrem de toxici pentru organism, mai ales daca sunt consumati frecvent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare