Sfaturi culinare

#retete cu porc #bere #sfaturi culinare #gatit cu bere #creveti cu bere

7 moduri inedite de a folosi berea la gatit

Vrei sa dai mai multa savoare si fragezime fripturii la gratar, sa oferi un gust inedit painii, iar clatitele sa-ti iasa mai pufoase? Berea este ingredientul-cheie din toate aceste retete si nu numai. Transforma berea in secretul gustului din bucataria ta. Iata din ce retete nu trebuie sa lipseasca!

1. Paine

Daca vrei sa oferi o consistenta aparte painii de casa, dar si sa-i dai un gust autentic si delicios, inlocuieste apa din reteta cu bere si vei obtine un preparat asa cum nu ai mai mancat niciodata.

2. Gogosi

Berea poate fi adaugata in retetele pentru gogosi sarate, care se servesc cu branzeturi. Bautura alcoolica inlocuieste apa in retetele acestor preparate. Rolul berii in gogosi este de a le oferi o textura mai pufoasa si un gust mai bun.

3. Clatite

Aluatul de clatite capata o consistenta aparte atunci cand folosesti bere in loc de lapte. In plus, nu schimba gustul preparatelor, desi este este mai indicat ca bautura sa fie adaugata in retetele de clatite sarate, care se servesc cu branzeturi ori la cuptor, cu umpluturi de carne sau legume si smantana.

4. Sos pentru fripturi

Orice friptura preparata la gratar trebuie completata cu o halba de bere. Insa berea este un ingredient care merge de minune adaugat si in sosurile pentru barbeque sau marinatele in care se tine carnea, inainte de a fi perpelita pe grill. Stropeste carnea de pui cu bere inainte de a o pune pe gratar si fa un sos delicios din soia, bere si condimente pentru porc, iar fripturile tale vor iesi mai fragede si delicioase ca niciodata.

5. Garnitura de porumb

Porumbul fiert, de la conserva, reprezinta adesea una dintre cele mai la indemana sau practice garnituri pentru o friptura. Specialistii sustin ca gustul acestuia este mai bun daca este fiert timp de doua minute in bere, apoi tras in unt la tigaie.

6. Creveti

Preparatele cu creveti sunt mai gustoase daca adaugi un pahar de bere in apa in care fructele de mare fierb, spun specialistii.

7. Aluat pentru pane

Aluatul de pane-uri devine mai savuros si ajuta la fragezirea carnii de porc daca adaugi in amestecul de faina si condimente bere in loc de apa. Este o solutie nemaipomenita pentru compozitia de snitele sau de peste prajit.

Sursa foto: parade.condenast.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului