Salata de sfecla rosie cu sunca se prepara repede. Este foarte gustoasa si sanatoasa. Sosul poate fi preparat in avans si depozitat in frigider. Aceasta salata se serveste ca atare sau alaturi de alte preparate la cuptor.
Ingrediente pentru salata de sfecla rosie cu sunca
- 4 sfecle rosii
- 4 felii de bacon prajite
- o ceapa rosie mica
- 50 ml otet balsamic
- zahar
- ulei de masline
- sare
- piper.
Cum se prepara salata de sfecla rosie cu sunca
Spala bine sfeclele. Unge apoi fiecare sfecla cu ulei de masline si sare. Inveleste apoi sfeclele in folie de aluminiu si pune-le intr-o tava de copt. Da tava la cuptor timp de o ora.
Cand sfeclele s-au copt, curata-le de coaja si taie-le pe jumatate. Aseaza feliile de sfecla pe un un platou. Adauga peste sfecla ceapa rosie tocata si feliile de bacon.
Intr-un bol amesteca otetul balsamic cu doua linguri de ulei de masline, o lingurita de zahar, sare si piper. Toarna sosul peste sfecla.
Cum se serveste salata de sfecla rosie cu sunca
Salata de sfecla rosie cu sunca se serveste ca atare.