Retete de Paste

#cea mai frageda friptura de miel # reteta fritprua de miel #friptura de miel

Cum sa prepari cea mai frageda friptura de miel. Reteta care va surprinde toti invitatii

Friptura de miel este nelipsita de pe mesele romanilor in preajma sarbatorilor de Paste. Acest aliment savuros este extrem de sanatos si savuros. Tocmai de aceea, an de an, gospodinele incearca sa prepare cea mai frageda friptura de miel.

 

Cum sa prepari cea mai frageda friptura de miel

Cea mai frageda friptura de miel se prepara la cuptor. Reteta este una simpla, usoara, insa trebuie sa cunosti cateva trucuri specifice, pe care doar cele mai bune gospodine le cunosc.  

Ingrediente pentru cea mai frageda friptura de miel

  • o pulpa de miel
  • 2 kg cartofi noi
  • 6-7 catei mari usturoi
  • 1 pahar mare vin alb
  • 1 cana de apa
  • 50 ml ulei de masline sau floarea soarelui
  • 2-3 crengute rozmarin
  • 2-3 crengute maghiran proaspat sare piper

Cum se prepara cea mai frageda friptura de miel

Pulpa de miel se spala bine si se sterge de apa. Se asaza intr-o tava si se inteapa din loc in loc cu cutitul.

Se curata usturoiul si se taie bastonase. In fiecare intepatura se introduce un bastonas de usturoi. Se unge apoi pulpa cu uleiul de masline si se freaca bine cu sare si piper.

Se asaza apoi pulpa intr-o tava incapatoare, usna cu ulei. Se adauga vinul, apa calduta si cateva frunzze de rozmarin si maghiran proaspat.

Se acopera tava cu un capac sau cu floie de aluminiu si se baga in cuptorul incins la 200 de grade pentru o ora si jumatate. La fiecare 30 de minute se scoate si se intoarce carnea pe cealalata parte. Daca este necesar se mai adauga apa.  

Dupa o ora si jumatate se adauga in tava, pe langa miel, cartofii noi bine curatat si asezonati cu sare, piper si frunzele de rozmarin si maghiran ramase.  

Se acoepra totul iar si se lasa inca 30 de minute la cuptor. Dupa 30 de minute se scoate tava, se intoarce iar pulpa si se amesteca bine cartofii. Daca nu mai are zeama, se adauga apa calduta cu putin vin. Se introduce tava inapoi in cuptor pentru inca 30 de minute, sau pana cand carnea si cartofii se rumenesc. 

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare