Cum sa prepari cea mai frageda friptura de miel
Cea mai frageda friptura de miel se prepara la cuptor. Reteta este una simpla, usoara, insa trebuie sa cunosti cateva trucuri specifice, pe care doar cele mai bune gospodine le cunosc.
Ingrediente pentru cea mai frageda friptura de miel
- o pulpa de miel
- 2 kg cartofi noi
- 6-7 catei mari usturoi
- 1 pahar mare vin alb
- 1 cana de apa
- 50 ml ulei de masline sau floarea soarelui
- 2-3 crengute rozmarin
- 2-3 crengute maghiran proaspat sare piper
Cum se prepara cea mai frageda friptura de miel
Pulpa de miel se spala bine si se sterge de apa. Se asaza intr-o tava si se inteapa din loc in loc cu cutitul.
Se curata usturoiul si se taie bastonase. In fiecare intepatura se introduce un bastonas de usturoi. Se unge apoi pulpa cu uleiul de masline si se freaca bine cu sare si piper.
Se asaza apoi pulpa intr-o tava incapatoare, usna cu ulei. Se adauga vinul, apa calduta si cateva frunzze de rozmarin si maghiran proaspat.
Se acopera tava cu un capac sau cu floie de aluminiu si se baga in cuptorul incins la 200 de grade pentru o ora si jumatate. La fiecare 30 de minute se scoate si se intoarce carnea pe cealalata parte. Daca este necesar se mai adauga apa.
Dupa o ora si jumatate se adauga in tava, pe langa miel, cartofii noi bine curatat si asezonati cu sare, piper si frunzele de rozmarin si maghiran ramase.
Se acoepra totul iar si se lasa inca 30 de minute la cuptor. Dupa 30 de minute se scoate tava, se intoarce iar pulpa si se amesteca bine cartofii. Daca nu mai are zeama, se adauga apa calduta cu putin vin. Se introduce tava inapoi in cuptor pentru inca 30 de minute, sau pana cand carnea si cartofii se rumenesc.
FOTO: pixabay.com