Ingrediente:
- 4 oua, la temepratura camerei
- 240 g faina
- 200g zahar
- 2 lingurite de praf de copt
- ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
- ¼ lingurita de sare
- 400 g morcovi rasi
- 160 ml ulei
- 110 g suc de portocale
- 2 lingurite de ghimbir proaspat ras sau 3/4 lingurita de praf de ghimbir
- 150g nuci prajite si tocate marunt
Pentru crema
- 250g branza mascarpone
- 100 g unt
- 150g zahar pudra
- 200 ml smantana pentru frisca
Cum se prepara
Unge doua forme de tort de 22 cm cu unt, pe margini, iar fundul tapeteaza-l cu hartie de copt. Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-un castron mare adauga faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amesteca bine. Intr-un alt castron bate ouale. Adauga peste acestea sucul de portocale, untul si ghimbirul si omogenizeaza. Adauga apoi morcovii si amesteca bine. La final incorporeaza tot amestecul de faina si nucile. Amesteca bine si imparte aluatul in mod egal in cele doua tavi pregatite.
Coace blaturile timp de 30-35 de minute, sau pana cand trec testul scobitorii. Scoate blaturile din tava si lasa-le sa se raceasca pana ajung la temepratura camerei.
Intre timp, pregateste crema de branza.
Bate smantana pana obtii o o frisca.
Intr-un bol pentru mixer adauga untul si mixeaza-l pana obtii o spuma. Adauga treptat zaharul pudra si continua sa amesteci. La fial, incporporeaza treptat crema mascarpone.
Cu ajutorul unei linguri incorporeaza usor frisca in crema obtinuta, cu miscari de sus in jos, pentru ca frisca sa nu se taie.
Asaza un blat pe o farfurie sau pe un suport de tort. Pune 1/3 din crema pe acesta. Acopera cu cel de-al doilea blat, insa pe acesta asaza-l cu partea de jos in sus. Acopera tortul cu restul de crema atat in partea superioara cat si pe margini.
La final decoreaza-l dupa bunul plac. Poti adauga
FOTO: pexels.com