Plante de gradina

#plante de gradina #arbust #Loropetalum #arbust gradina #arbust exotic

Un arbust exotic pentru gradina ta: Loropetalum in flacari!

Invita un oaspete din Extremul Orient pentru a-ti umple de foc imaginea gradinii! Loropetaum Fire Dance este un arbore de mici dimensiuni, originar din China, cu flori de un colorit aprins. Se adapteaza bine la conditiile din Romania si cu siguranta va scoate in valoare micul tau aranjament floral din gradina.

Planteaza-l oricand

Nefiind deloc pretentios, arbustul ce pare cuprins de flacari suporta transplantarea in gradina ta in orice perioada dintre 01 martie si 30 noiembrie. Cu siguranta, anul urmator te vei bucura inca de la sfarsitul lui aprilie de inflorescenta sa de un roz puternic. Va trebui totusi sa ii oferi protectie pe timpul iernii. Un ger mai puternic il poate ucide.

Dreneaza-i solul

Nu este neaparat nevoie sa il tii intr-un ghiveci de mari dimensiuni, deoarece Loropetalum este rezistent la transplantari repetate. Tot ceea ce iti cere, odata ce a intrat in gradina ta, este un soare puternic, desi supravietuieste bine si in semi-umbra si sol bine drenat.

Asaza-l la vedere

Loropetaum Fire Dance va atinge la maturitate o inaltime de doi metri, asa ca este preferabil sa ii gasesti un loc in fata straturilor tale de flori. In cele din urma, el va fi vedeta gradinii tale. Primavara, numeroase flori de un roz contrastant cu frunzele sale de un verde inchis vor "incinge" atmosfera in mica ta oaza de verdeata.

Rezista si pe teren pietros

Micutul arbore nu are nevoie de ingrijiri speciale, in afara de expunerea soare si un sol bine drenat. Se adapteaza bine la conditii vitrege, cum ar fi un teren pietros, cere apa la cel mult doua saptamani si nu te va obosi cu pretentiile de a-i aranja coroana (poate doar cu un mic tuns la inceput de primavara).

Tot atunci ar fi de preferat sa ii adaugi si un pic de ingrasamant in momentul in care il readuci in gradina. Il va ajuta sa se fixeze mai repede in sol.

A cucerit Australia

Desi originar din provincia Hunan-China, "Fire Dance" a fost adoptat cu succes si de alte continente. Australienii, cel putin s-au declarat atat de incantati de micul oaspete exotic, incat au decis sa il naturalizeze prin crearea unei specii proprii. Asa a aparut si ruda sa de la antipozi, "Plum Gorgeous".

Sursa foto: jardiland.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului