Plante de gradina

#amenajare gradina #plante gradina #sol gradina #plante sol umed #plante sol uscat

Sol umed in gradina ta? Iata ce plante rezista in aceste conditii!

Daca gradina casei tale sufera de umiditate in exces si solutiile de drenaj nu au dat roade, nu poti decat sa iti transformi oaza de relaxare intr-un taram al vegetatiei indragostite de apa. Sapaturile pe care le-ai efectuat ti-au aratat cu siguranta si daca ai panza freatica foarte aproape de suprafata. In acest caz, poti interveni chiar tu pentru amenajarea unui iaz cochet in gradina. Vei avea astfel o gradina cu plante luxuriante care vor rezista si pe timp de seceta.

Plante pentru sol umed



Stanjenelul este atat o planta decorativa, cat si una cu intrebuintari medicinale. Florile sale sunt de culoare violet inchis cu peri galbeni. Calcea calului este o alta planta care prefera locurile usor mlastinoase. Florile sale galbene infloresc in perioada aprilie-iunie.

Irisul japonez poate fi de asemenea adaptul gradinii tale umede. Va adauga un iz exotic colectiei de plante prin florile sale maiestuoase, in mai multe culori si nuante, cu dimensiuni ce pot atinge si 20 de cm.

Trestia mirositoare poate fi pusa direct in iaz, florile sale imprastiind un miros placut. Originara din India, trestia mirositoare va tine la distanta si insectele de micutul ochi de apa din gradina ta, gratie substantelor continute in rizomii sai. Bineinteles, pentru efect maxim poti planta si un nufar in micutul tau iaz din gradina casei. Cu siguranta floara sa te va atrage ca un magnet spre acest loc. Decorul poate fi completat cu o salcie plangatoare.

Sursa foto: garden.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului