Plante de gradina

#regina noptii #gradina #plante de gradina #begonie #margarete #trandafir Iceberg

Cele mai frumoase flori albe pentru gradina ta de primavara

Vrei ca gradina ta de flori sa fie o explozie a puritatii? Albul stralucitor al unor specii de flori si arbusti te poate ajuta sa oferi ochilor o imagine imaculata a micului tau paradis floral. Iata mai jos ce flori se potrivesc planului tau indraznet!

Begonia curgatoare alba

Cu un numar foarte mare de varietati, begonia este una dintre cele mai iubite flori din tara noastra. Poti planta begonii in rond, in ghivece mari sau in vase mai mici, sprijinite de suporturi din lemn.

Floarea ta are nevoie in acelasi timp si de lumina, si de umbra, asa ca este bine sa ii alegi un colt usor umbrit pentru a o feri de bataia razelor soarelui. Are nevoie de un sol bogat in minerale si de un teren bine drenat. Necesita udari usoare la doua-trei zile.


Regina Noptii

Ideala pentru o gradina in stil rustic, Regina Noptii iti va usura munca in gradina, fiind o planta care se adapteaza la orice sol din tara noastra. Nu necesita ingrijiri speciale si iti va parfuma gradina dupa o zi torida de vara.

Margaretele

Cea mai intalnita specie de margareta este cea perena, cu perioada de inflorire mai-septembrie. Prin aspectul ei angelic, se va transforma in vedeta gradinii tale. Desi este o planta spontana, intalnita pe pajisti, prezenta ei in gradina ta va aduce un iz de natura salbatica printre rondurile strict ordonate de flori. Are nevoie de un sol compact, usor umed si impanzit cu iarba. Cateva ore de lumina solara directa ii sunt de ajuns pentru a-si mentine florile o perioada lunga de timp.

Margaritarul

Micuta planta cu flori de o delicatete uimitoare va imbogati cu siguranta gradina ta. Are nevoie sa o plantezi intr-un sol bogat, usor umed, iar dupa un an sau doi vei putea chiar sa ii desparti plantele pentru o obtine noi exemplare. Margaritarul poate fi pus si in bataia directa a soarelui, dar creste mult mai bine in semiumbra. Infloreste in perioada aprilie-mai.


Trandafirul Iceberg

Poate cel mai elegant exemplar pe care il poti adauga in aceasta perioada gradinii tale este trandafirul Iceberg. Fara sa aiba nimic din raceala unui munte de gheata, frumoasa roza alba impresioneaza prin splendoarea si puritatea sa. Infloreste in perioada iulie-noiembrie. Soiul a fost creat in 1958 si are aceleasi cerinte ca si restul trandafirilor: sol bine drenat, o taiere atenta primavara, umiditate si expunere la soare.



Sursa foto: pbmgarden.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului