Plante de gradina

#persoane celebre #trandafiri

Top 10 trandafiri numiti dupa persoane celebre

Trandafirii au o istorie lunga si plina de culoare. Au fost simboluri ale iubirii, frumusetii, razboiului si politicii.  Genul Rosa are aproximativ 150 de specii raspandite pe tot mapamondul. Cultivarea trandafirilor in gradina a inceput acum aproximativ 5.000 de ani, cel mai probabil China. In perioada romana, trandafirii au fost cultivati pe scara larga in Orientul Mijlociu. Erau folositi la sarbatori, in scopuri medicinale si ca sursa de parfum. Nobilimea romana a infiintat gradini mari de trandafiri pentru public in sudul Romei.

Trandafirii au avut o cerere atat de mare in secolul al XVII-lea, incat regalitatea considera trandafirii sau apa de trandafiri drept mijloc legal de plata si erau adesea folositi ca troc si pentru plati. In anii 1800, sotia lui Napoleon,  Josephine, a infiintat o colectie extinsa de trandafiri la Chateau de Malmaison, o proprietate in vestul Parisului.

Trandafirii au fost si raman sunt cu siguranta cele mai iubite flori din lume, datorita aspectului si mirosului unic. Extrem de versatili, trandafirii si-au adjucat pe langa ziua indragostitilor si tot ceea ce tine de evenimente speciale. Trandafirii se bucura de o popularitate imensa, in special trandafirii arbusti si trandafirii de gradina. Disponibili intr-o gama uimitoare de forme, dimensiuni si nuante, trandafirii sunt floarea de rezistenta in orice curte si gradina din intreaga lume.

De-a lungul timpului, trandafirii au fost florile preferate ale celebritatilor de pe intreaga planeta. Astfel, in anul 1986 trandafirul a devenit emblema nationala a Statelor Unite, dupa ce presedintele Ronald Reagan a declarat oficial acest lucru, in timp ce statea in faimoasa gradina de trandafiri a Casei Albe.

Multi trandafiri au fost numiti dupa persoane celebre, de la presedinti si prime doamne, regalitati, actori, cantareti, pictori si scriitori. O lista de personalitati care au facut inconjurul lumii, precum:  Abraham Lincoln, Freddie Mercury, Printesa Diana, Marilyn Monroe, Pierre Cardin si multi altii. 

Specialistii in trandafiri de la FamousRoses au realizat un top al celor mai speciale soiuri de trandafiri numite dupa persoane celebre.

LEONARDO DA VINCI ®  - Trandafirul  care pare ca tocmai a iesit din panza lui Da Vinci. Nu exista o modalitate mai buna de a-l aminti pe marele Leonardo da Vinci decat de a numi o creatie a naturii dupa el. Trandafirul Leonardo este cu siguranta una dintre cele mai frumoase flori care poarta numele celebritatilor si artistilor. Florile sale de culoare roz bengalez cu peste 90 de petale, sunt bogate si au un parfum usor, perfect formate in stilul trandafirilor englezesti.  Este o creatie romantica a Casei Meilland Richardier, o opera vie intitulata „Trandafirul”, dedicata lui Leonardo da Vinci.  Un motiv in plus pentru care trandafirul Leonardo da Vinci merita gazduit in gradina e faptul ca infloreste repetat si abundent. In plus, are o rezistenta foarte crescuta la inghet si la boli, fapt recunoscut si prin certificarea ADR, titlu care se acorda doar celor mai rezistenti trandafiri din lume. Trandafirul Leonardo da Vinci se mandreste si cu medalia de aur la Monza, o distinctie care il pune in valoare si mai mult.

MONICA BELLUCCI ® - Un trandafir clasic, dar in acelasi timp glamour, seducator, o aparitie spectaculoasa care cucereste inca de la prima inflorire prin culoare si parfum naucitor. Pe scurt, o creatie a Casei Meilland Richardier inspirata de Monica Bellucci si dedicata in intregime acestui mare nume in lumea cinematografiei.  Monica Bellucci defileaza cu o floare mare si o culoare spectaculoasa si neobisnuita de roz inchis in interiorul petalei si alb-crem pe exterior, in combinatie cu un parfum intens de cuisoare si anason. Monica Bellucci este un trandafir exceptional ce se preteaza foarte bine si ca flori taiate in vaza. La maturitate, atinge inaltimi de 80-100 cm. Deja castigator de premii internationale, trandafirul Monica Bellucci este cunoscut si sub numele de Anis Perfumella.

JULIO IGLESIAS ® - Un soi hibrid de trandafir creat de cultivatorul Meilland si prezentat lumii in 2004. Numele a fost dat in onoarea cantaretului spaniol, Julio Iglesias. Trandafirul are o culoare originala, crem, cu numeroase striatii de rosu inchis, dar si un parfum puternic cu note de citrice si verbena de Madagascar. Altfel spus, cand infloreste, straluceste. Poate de aceea, Julio Iglesias este una dintre cele mai de succes creatii Meilland. La maturitate planta poate atinge inaltimi de pana la 1m. 

JUBILE DU PRINCE DE MONACO ® -  Acest trandafir incantator si elegant este cunoscut si sub denumirea de „Foc si gheata”. A fost folosit pentru a celebra Incoronarea Printului Albert de Monaco, fiul Printesei Grace, Printesa de Monaco.  Mantia sa bicolora, cu petale de culoare alba cu extremitatile rosii, este exceptionala pe toata durata sezonului, iar abundenta infloririi, calitatile deosebite ale plantei si rezistenta foarte ridicata la maladii plaseaza acest trandafir pe primele pozitii in inimile iubitorilor de trandafiri pentru care gradina este ca o a doua casa. Acum va puteti bucura de aerul regal pe care acest trandafir magic il poate oferi unei gradini, un exemplar apreciat in intreaga lume. La Buenos Aires a primit Medalia de Aur, iar in SUA, la AARS (All America Rose Selection) a primit cea mai prestigioasa recompensa acordata unui trandafir.

CHARLES DE GAULLE ® - Creatie a Casei Meilland Richardier in 1974, acest tip de trandafir care poarta cu mandrie numele de Charles De Gaulle este un trandafir foarte rezistent cu o prezenta impunatoare. Un trandafir magnific, cu flori mari de 35-40 de petale, cu un diametru de 10cm, intr-o nuanta neobisnuita de mov - liliachiu si cu un parfum intens de verbena si lamaie, parfum pentru care a si castigat premiu in 1978, la Belfast. Acest trandafir este o planta florifera, rezistenta la boli, cu un frunzis amplu care, la maturitate, va atinge inaltimi de 80/90 cm.

PIERRE CARDIN ® - Casa Meilland Richardier a creat in 2008 o carte de vizita pentru adevaratii gradinari ai lumii. Cine are un Pierre Cardin, cine se bucura de cele 32 de petale roz – somon presarate cu "praf de stele" intelege ca acest trandafir neobisnuit de frumos este o piesa care nu trebuie sa lipseasca din portofoliul niciunui iubitor de roze care se respecta.  Cu florile sale somptuoase, cu parfumul sau puternic, cu vegetatia ce poate atinge inaltimi de 80-100 cm si o foarte buna rezistenta la maladii, acest trandafir pare sa fie alegerea potrivita daca vreti ca gradina sa fie una speciala.  Mai ales ca Pierre Cardin este unul dintre acei trandafiri iubiti si premiati in repetate randuri pentru calitatile sale exceptionale. 

EDITH PIAF ® - Trandafirul denumit dupa celebra cantareata Edith Piaf este unul extrem de frumos, de culoare rosu inchis, cu frunze mici. Acest trandafir exprima bine viata pasionala a acestei extraordinare cantarete. Florile sale elegante de aproximativ 56 de petale emana un parfum puternic cu note fructate, parfum pentru care a si fost recompensat cu premiul intai la Concursul Mondial al parfumurilor de trandafiri de la Nantes. Infloreste din primavara pana la inghet. Elegant si extrem de pasional, acest trandafir spectaculos va fi, cu siguranta, superstarul gradinii. 

MISTER LINCOLN ® - Unul dintre trandafirii favoriti din toate timpurile din lume, numit dupa unul dintre cei mai faimosi oameni ai lumii, Abraham Lincoln. A fost crescut de Weeks in 1964 si introdus in SUA de Conard-Pyle in 1965. Un trandafir deosebit renumit in special pentru aspectul sau rosu catifelat si parfumul de citrice extrem de placut pentru care veti vrea sa veniti si mai des in gradina doar ca sa-l admirati si sa ii laudati frumusetea simpla. Mister Lincoln nu e nicidecum pretentios, dimpotriva, e un soi linistit, cuminte, matur chiar. Culoarea sa rosu inchis si petalele catifelate sau parfumul sau puternic si minunat fac din acest trandafir o priveliste perfecta atunci cand petreceti timp in gradina.

O dovada clara ca Mister Lincoln este apreciat de marii gradinari ai lumii este premiul pe care il detine, si anume mult ravnitul premiu AARS (All-America Rose Selections). Altfel, vorbim despre un trandafir cu inflorire repetata din luna mai si pana toamna tarziu. 

CLAUDE MONET ®Un tablou viu, semnat Claude Monet, e pe cale sa ajunga in gradina direct de la casa Delbard. Florile sale mari galbene cu roz pastel sunt izbitor de frumoase. Are o perioada lunga de inflorire din primavara pana la primul inghet de toamna. Are un parfum usor, dar este rezistent la boli. A fost dezvoltat in anul 1992. Asezati-l langa celelalte opere de arta din gradina si veti avea propria galerie de arta parfumata pe care sa o pueti vizita si admira in fiecare zi. 

LOUIS DE FUNES ® - Un trandafir deosebit de frumos dedicat marelui actor francez Louis de Funes. Trandafirul poarta semnatura casei Meilland Richardier care ne incanta inca o data cu un soi teahibrid. Culoarea portocalie a fost aleasa de catre acest mare amator de trandafiri si va aduce zambete pe chipul oricarui privitor. Flori de aproximativ 32 de petale, cu diametrul de aproximativ 10 cm, intr-un frunzis stralucitor, ne incanta din luna mai pana la inghet. Inaltimea la maturitate este de aproximativ 80-100 cm. Pentru calitatile sale deosebite a fost recompensat cu 3 medalii inclusiv aur la Geneva si Monza. Atragatoare si extravaganta, precum actorul, datorita caruia si-a primit numele, asa poate fi caracterizata frumusetea de neegalat a trandafirului Louis de Funes.

Considerat regele florilor, datorita frumusetii, mirosului si varietatii, trandafirul ocupa un loc special in istorie. O floare de trandafir inconjurata de spini seamana cu un rege inconjurat de garzile lui cu aspect feroce.  Trandafirii exista de secole si ne aduc bucurie si dragoste. Daca va doriti un trandafir celebru in gradina, intrati in lumea magica a trandafirilor pe https://www.famousroses.eu/. Aveti de ales dintre peste cele 100 de soiuri de trandafiri medaliati si celebri in intreaga lume!

La Famous Roses gasiti trandafirii de care aveti nevoie pentru a va transforma gradina intr-o galerie de arta. De la trandafiri cataratori si parfumati pana la trandafiri de dulceata, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliati, celebri si cu garantie pentru prindere, soi si culoare, Famous Roses va ofera cei mai calitativi si rezistenti butasi de trandafiri de pe piata. Acesti trandafiri de colecţie, adevarate opere de arta pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezista an de an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului